Wonen

3 tips voor een stijlvol en energiezuinig interieur

energiezuinig interieur hebben
1.58KViews

Less is more… deze uitspraak horen we veel als we spreken over woontrends en wooninspiratie. Niet iedereen weet dat deze stelling enorm populair is geworden door de toenemende populariteit van minimalisme en een milieubewust wonen. Eigenlijk vinden we dit ook niet heel erg gek, want we weten anno 2018 immers precies hoe het met de wereld om ons heen gesteld is en wat er moet gebeuren om dit op te lossen. Milieubewust wonen is helemaal niet bijzonder meer. Waar dit vroeger gelinkt werd aan de zogenaamde ‘geiten-wollen-sokken-types’, is dit inmiddels meer regel dan uitzondering. Wie echt mee wilt gaan met zijn tijd, en dit bovendien ook nog eens terug wilt voelen in zijn portemonnee, is baat aan een milieubewustere levensstijl en interieur. Blijft je energierekening na de volgende tips nog steeds aan de hoge kant? Probeer dan eens het energie vergelijken bij Independer, dit is een vergelijkingstool die je direct laat zien welke energiemaatschappij goedkoper is.

energie vergelijken

#1 Leg een vloerkleed in de woning voor meer sfeer en een lagere energierekening

 

Een vloerkleed is sinds oudsher al een belangrijk deco-item om je interieur net dat beetje sjeu te geven. Warmte ontsnapt vooral via de vloeren, ramen en deuren. Als deze gebieden niet genoeg geïsoleerd zijn, zal je merken dat de energierekening een stuk hoger ligt dan bij een beter geïsoleerde woning. Ergens ook logisch natuurlijk. Als de warmte in huis net zo snel weer ontsnapt naar buiten, blijft de radiator op volle toeren draaien en verwarm je eigenlijk voor de buitenlucht. Dat moet je uiteraard voorkomen! Een vloerkleed is de perfecte manier om je vloer beter te isoleren en tegelijkertijd je interieur net dat beetje extra te geven.

#2 Verwarming lager en een dekentje erbij

Zet die verwarming toch eens een standje lager! Overal hoor je deze zogenaamde ‘slimme’ opmerking. Ondertussen rol jij met je ogen en duik jij nog eens wat dieper in je comfortabele bank terwijl je optimaal geniet van de aangename temperatuur om je heen. Je verwarming lager? En dan zeker zitten rillen in je eigen woning? Natuurlijk niet! Uit onderzoek is gebleken dat elke graad, die jij je verwarming lager zet, uiteindelijk verschil maakt voor de energieafrekening. 1 graad lager zorgt er bovendien niet gelijk voor dat je zit te rillen op de bank. Ben je toch een koukleum? Drapeer dan wat geweldige plaids en kussens over de bank om heerlijk onder te kruipen als het toch te koud wordt. Bovendien zorgen ze ook nog eens voor een sfeerverhogende factor binnen je interieur. Wil je echt goedkoper uit zijn met je energieverbruik? Denk dan eens na over de mogelijkheden om zelf energie op te wekken, door bijvoorbeeld het gebruik van zonnepanelen. Tip: advies bij zonnepanelen vergaren is wel een must voordat je hier aan begint. Laat je niet verrassen!

#3 Maak een trendy tochtstopper

Dit is misschien wel een hele simpele en leuke tip maar het werkt wel! Zoals we hierboven al schreven verlies je een hoop warmte via de deuren, ramen en vloeren. Als er een tochtvlaag onder de deuren te voelen is, is het hoog tijd om hier iets aan te doen. Enkel een tochtstopper gebruiken is natuurlijk een beetje saai en gewoontjes. Wil je het echt speciaal aanpakken? Maak dan zelf een tochtstopper of laat je kind mee helpen bij het maken van een speciale tochtstopper.

Geef een reactie