KeukenWonen

Geld lenen voor jouw nieuwe inrichting of verbouwing?

nieuwe keuken
2.21KViews

Budget maken

Als je hebt besloten dat je uitgekeken bent op je huidige meubels of uiteindelijke een nieuwe keuken wilt, komt uiteraard het kostenplaatje op tafel.

Bepaal van tevoren wat je wilt of kunt uitgeven. Hiermee is het makkelijker de juiste keuzes te maken. Dan weet je ook of je genoeg hebt voor alle wensen. Hou ook rekening met eventuele bouwkundige noodzakelijke aanpassingen. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.

Inrichting

Voor een goedkope nieuwe inrichting kun je kijken bij de plaatselijke kringloopwinkel. Een overzicht van de kringloopwinkels vind je hier. Deze hebben vaak mooie goedkope meubels. Overigens kun je een meubelstuk dat niet helemaal jouw kleur is makkelijk schilderen in jouw kleur.

Daarnaast kan je advertentiesites bekijken zoals marktplaats, maar ook daar geldt dat er maar net iets bij moet zitten wat je zoekt.
Een andere mogelijkheid is om geld te lenen voor de inrichting of meubels kopen op afbetaling. Via diverse websites wordt deze mogelijkheid aangeboden. Let op bij kopen op afbetaling: de rente kan soms best hoog zijn. Kijk bijvoorbeeld bij Wehkamp of Morres meubels. De rente op een geldlening is doorgaans lager dan op afbetaling. Het voordeel is dat je nieuwe meubels koopt in je eigen smaak.

Als je al deze mogelijkheden hebt bekeken en het budget is niet voldoende, kijk dan eens goed naar de inrichting die je hebt. Met wat schilderwerk en pimpen, pas je je huidige meubels aan en lijkt alles weer nieuw! Ook kun je zelf nieuwe meubels maken. Op diverse sites van DHZ winkels staan mooie voorbeelden. Zie bijvoorbeeld de Karwei of Formido.

interieur keuken

Geld lenen verbouwing

Een verbouwing zoals een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer is een grote uitgave. Mooi zou zijn als je je spaargeld er in kunt steken. Maar als dat niet kan, kun je overwegen geld te lenen voor de verbouwing.

Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Je hypotheek verhogen of een persoonlijke lening afsluiten. Vraag advies bij de belastingadviseur, want afhankelijk van je persoonlijke situatie is rente van deze leningen aftrekbaar. Bij een doorlopend krediet is dat niet het geval. Het voordeel is dat je de verbouwing naar voren haalt en dat je eerder kan genieten van je nieuwe keuken of badkamer. Daarnaast is het vaak zo dat de verbouwing van een huis de waarde ten goede komt.

Nadeel is dat er rente bij komt en dat maakt de verbouwing duurder. Pas ook op voor lange termijn leningen. Als de keuken of badkamer allang is versleten, ben je nog steeds aan het afbetalen. Ook als je in de tussentijd verhuist kan de lening een struikelblok zijn. Het is aan te raden de verbouwing maximaal in 10 jaar af te betalen.
Ga aan slag met het budget. Bepaal wat je wilt en wat de mogelijkheden zijn. Dan kun je snel genieten van jouw nieuwe inrichting of verbouwing!

 

Geef een reactie