BadkamerInterieurWoonkamer

Budgetproof tips voor een make-over in huis

Budgetproof tips voor een make-over in huis
988Views

Ben jij ook iemand die nooit lang van hetzelfde interieur kan genieten? Die eigenlijk ieder jaar wel iets wil veranderen? Wij als interieurliefhebbers begrijpen dat natuurlijk als geen ander. Toch kan deze voorliefde voor stylen ook wel een nadeel hebben: het kostenplaatje. Hoe leuk we het ook vinden om ons huis volgens de laatste woontrends te stylen, dit kost natuurlijk wel aardig wat geld. En aangezien niet iedereen is gezegend met een volle portemonnee, zullen de meesten onder ons keuzes moeten maken. Maar hoe geef je je woning nu toch regelmatig een make-over, zonder buiten je budget te gaan? In dit artikel geven we enkele tips.

Prioriteiten stellen

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om realistisch te blijven en prioriteiten te stellen. Wat is er echt nodig in huis? Waar erger je je het meest aan en hoe kun je dit oplossen?

Vind je bijvoorbeeld de uitstraling van je muren saai? Kies er dan voor om slechts één muur een spannende accentkleur te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van betonlook verf? Zo geef je je kamer direct een stoere en vernieuwende uitstraling en het hoeft niet eens de hoofdprijs te kosten. Een likje verf is bovendien zo aangebracht.

Door oplossingsgericht te denken zal je uiteindelijk veel meer kunnen bereiken. Ook met een relatief klein budget.

Welke ruimte pak je aan?

Bedenk ook goed welke ruimte in huis de meeste aandacht nodig heeft. Hoewel onze aandacht meestal vooral naar de woonkamer uit zal gaan, is het ook belangrijk om andere ruimtes, zoals de badkamer en keuken, zeker niet te vergeten.

De badkamer is in veel opzichten de ruimte waar meestal veel aan gedaan kan worden. Waar deze vroeger enkel als praktisch werd gezien, is deze inmiddels uitgegroeid tot dé ruimte waar je heerlijk tot rust kunt komen. Toch kan een gehele badkamerverbouwing natuurlijk flink in de papieren lopen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om hem een snelle en sfeervolle make-over te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van beton cire badkamer? Dit biedt een snelle en eenvoudige oplossing om jouw verouderde badkamer nieuw leven in te blazen.

Doe zoveel mogelijk zelf

Doe tijdens het verrichten van een make-over zoveel mogelijk zelf. Schakel nooit onnodig hulp in als je dit ook zelf zou kunnen doen. Schilderen met Chalk Paint van Chalkpaint.store is hierbij een goed voorbeeld. Dit kun je gerust zelf doen en levert direct een mooi resultaat op in huis. Schaf waar nodig nieuwe accessoires aan in dezelfde kleur en je beschikt over een geweldige nieuwe look in huis. En deze aanpassing hoeft zeker niet veel te kosten.

Is het toch noodzakelijk om hulp in te schakelen? Vergelijk dan de verschillende aanbieders online. Door vergelijkend onderzoek te doen kun je al snel tientallen euro’s besparen. Vraag tevens of er iemand in je omgeving is die eventueel zou willen helpen. Vaak is dit gratis of betaal je enkel de materiaalkosten. Bedenk diegene met een lekker etentje, een heerlijke fles drank of een ander persoonlijk cadeautje en je geniet van een geweldige en voordelige hulp om jouw make-over te doen slagen. 

Geef een reactie