InterieurWonenWoonkamer

3 onmisbare tips voor een industrieel interieur

industrieel interieur
469Views

Industriële interieurs zijn niet meer weg te denken uit onze woontrends. Deze trend, die op de fabrieksarchitectuur van de 19e en 20e eeuw is gebaseerd, heeft in de afgelopen jaren al heel wat harten en huizen veroverd. Inmiddels wordt de industriële trend niet alleen in huis meer doorgevoerd, maar moeten ook restaurants, hotels en andere openbare gebouwen er aan geloven. De steigerbuizen bij tuin-bouw.nl pronken aan de muren, overbodige accessoires worden ingewisseld voor praktische objecten en de uitstraling van het originele gebouw wordt meer gewaardeerd.

Het verlangen naar meer minimalisme in ons leven, de schoonheid van natuurlijke elementen opnieuw ontdekken en een oase van rust in een normaal zo’n druk bestaan. Dit zijn allemaal typische kenmerken van een industrieel interieur die wij zo kunnen waarderen. Maar wist je ook dat je helemaal geen grootschalige verbouwing hoeft te plannen om ook bij jou thuis die typische, industriële look te creëren? Met de volgende 3 onmisbare tips is succes gegarandeerd!

1.     DIY’s!

Een heel groot voordeel van een industriële inrichting is dat dit helemaal niet zoveel geld hoeft te kosten. Deze stijl richt zich juist op de basis van de woning. Less is more! Bovendien hoef je het met de afwerking van het huis ook helemaal niet zo nauw te nemen. Laat juist de originele schoonheid van de woning zien. Laat de houten balken aan het plafond gewoon in het zicht zitten, wissel een gestucte muur af met een ruwe bakstenen muur of ga zelf aan de slag om enkele ruwe materialen aan te brengen.

Online zijn er ontzettend veel DIY’s voor een industrieel interieur te vinden. Gebruik apps zoals Pinterest en laat je inspireren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kapstok van steigerbuizen? Deze geven de entree van je woning direct een industriële touch. Zorg er natuurlijk wel voor dat je de juiste buiskoppelingen gebruikt, zodat je straks over een stevige constructie beschikt.

2.     Maak een simpele moodboard

Anno 2020 is er ontzettend veel te vinden over het industriële interieur. Daarom kunnen we het ons voorstellen dat het lastig is om keuzes te maken. De eerste stap in het creëren van jouw droomwoning is dan ook het opdoen van inspiratie en deze samenvatten in een eigen moodboard. Via Google, social media of Pinterest kan je voldoende inspiratie opdoen. Zoek de objecten, accessoires en DIY’s uit die jou echt dat ‘wow-gevoel’ geven en neem deze op in je moodboard. Zo kun je later veel gerichter gaan shoppen en heb je alvast een duidelijke plan van aanpak paraat.

3.     Sobere kleurcombinaties

Vind je het altijd lastig om de juiste kleuren te kiezen? Dan is de industriële stijl echt iets voor jou. Deze stijl wordt namelijk gekenmerkt door vooral neutrale en sobere kleuren. Denk aan wit, zwart en grijs. Dit klinkt misschien een beetje saai, maar door de boel op te vrolijken met kleurrijke accessoires (niet te veel! Onthoud: less is more) of meubelstokken kan je de sfeer weer wat verleggen.

Daarnaast is het bij een industrieel interieur juist de bedoeling dat je de basis van de woning zo rustig mogelijk houdt. Hierdoor komen natuurlijke elementen van het huis en het interieur, denk bijvoorbeeld aan jouw zelfgemaakte tafel van steigerhout, veel beter tot zijn recht!

Geef een reactie