InterieurWonen

Een visgraat parket: de ultieme eyecatcher voor ieder interieur!

Een visgraat parket- de ultieme eyecatcher voor ieder interieur!
779Views

De visgraat vloer is terug van (nooit) weggeweest! Deze vloer is tijdloos, charmant en beschikt over alle karakteristieke eigenschappen om ieder interieur compleet te maken. Of je nu van een landelijk of industrieel interieur geniet, een visgraat parket is altijd de perfecte eyecatcher!

Hoewel de populariteit van deze vloer ongekend is, vinden veel mensen het lastig om deze goed te combineren. Want waar moet je aan denken als je een visgraatmotief in huis verwerkt? Wij helpen je in dit artikel alvast een handje op weg.

Wat is een visgraat parket eigenlijk?

Voordat we een aantal tips op een rijtje zetten is het natuurlijk eerst belangrijk om de definitie van een visgraat parket te begrijpen. We kunnen het ons voorstellen dat vooral jonge mensen nog nooit van dit bijzondere motiefje hebben gehoord.

Een visgraat parket heeft zijn naam te danken aan de bijzondere wijze waarop de vloer wordt gelegd. De planken worden continu in een hoek van 90 graden gelegd, waarbij de kopse kant van de ene plank haaks staat aan de lange zijde van de andere plank. Hierdoor staat een bijzonder opvallend en complex patroon.

De klassieke visgraatlook wordt meestal verkregen door het gebruik van massief houten planken. Als je liever geen houten vloer in huis haalt, kun je er echter ook voor kiezen om PVC te gebruiken. Zo geniet je van dezelfde uitstraling met de voordelen van PVC.

Visgraatvloer in een Scandinavisch interieur

De reden waarom de visgraatvloer tegenwoordig zo populair is, is voornamelijk omdat deze in vrijwel alle interieurstijlen verwerkt kan worden. Met zijn tijdloze uitstraling is het de prima eyecatcher in ieder interieur.

Beschik jij over een geweldig Scandinavisch interieur? Dan is een visgraatvloer precies wat je nodig hebt. Kies bij voorkeur voor lichte vloeronderdelen, zodat je de open uitstraling in huis bewaard. Het Scandinavische interieur wordt gekenmerkt door haar minimalisme. Dit kan echter soms ook wel een beetje saai zijn. Met de visgraatvloer heb je weinig nodig om je interieur gezelliger te maken. Houd de focus op de bijzondere vloer en beperk andere accesoires en accenten. Sfeer in overvloed!

Industrieel interieur

Het industriële interieur is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Maar past zo’n prachtige visgraatvloer hier eigenlijk wel in? Natuurlijk wel! De industriële stijl wordt juist gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen. Een (namaak) houten vloer past hier perfect bij. In combinatie met robuustere materialen en meubels is een visgraat parket dan een uitstekende eyecatcher.

Wist je dat er ook visgraatvloeren in donkere uitvoeringen bestaan? Kies voor een zwarte vloer voor de ultieme stoere en rauwe look in huis en je hebt de industriële look direct te pakken.

Wil je een nieuw visgraat parket kopen? Meet dan vooraf wel alvast goed op hoeveel vloeronderdelen je nodig hebt. Houd er tevens rekening mee dat er bij het leggen van een visgraatmotief veel gesneden moet worden, waardoor je wellicht meer vloeronderdelen nodig hebt dan anders. Ook het plaatsen van een visgraatmotief vraagt wat extra werk. Heb je dit zelf nog nooit gedaan? Laat dit dan doen door een professional. Zo weet je zeker dat je van een perfect en strak resultaat kunt genieten.

Dit artikel betreft een betaalde samenwerking

Geef een reactie