KeukenWonen

Zo maak je een restaurantwaardig diner in eigen keuken tijdens de lockdown

restaurantwaardig diner
624Views

Door de huidige coronacrisis zitten mensen massaal aan huis gebonden. Hierdoor ontstaan er niet alleen problemen voor de mentale gezondheid, maar laten we ook de teugels varen wat betreft gezond eten. Uit onderzoek is gebleken dat mensen sneller geneigd zijn om voor een makkelijke maaltijd te kiezen en door de drukte in huis ook minder tijd in de keuken besteden. Wat ons betreft moet hier zeker verandering in komen. Niet alleen voor de gezondheid, maar ook om meer te genieten van eten. Juist nu is gezond eten ontzettend belangrijk.

Een bezoekje aan je favoriete restaurant is misschien nu niet mogelijk, maar dat betekent niet dat je geen restaurantwaardige maaltijd in eigen keuken kunt bereiden. Met de hoogwaardige keukenapparatuur van HorecaRama zet jij binnen mum van tijd de lekkerste gerechten op tafel. Goed om je liefde voor eten terug te vinden en je kookskills te verbeteren. In dit artikel geven we enkele tips & de nodige inspiratie!

Schaf kwalitatief keukenapparatuur aan

Ben je van plan om weer eens uitgebreid te koken? Dan is het wel belangrijk dat je over de juiste keukengerei beschikt. Denk daarom aan goede pannen, apparatuur die het koken nóg makkelijker en leuker maken, scherpe messen en andere benodigdheden. Door over het juiste keukengerei te beschikken, maak je het werken in de keuken vele malen leuker én makkelijker. Probeer maar eens een lekker stuk vlees te snijden met een bot mes. Een makkelijk klusje zal dit niet worden.

Doe inspiratie op


Om je liefde voor koken terug te vinden is het natuurlijk wel van essentieel belang dat je over de nodige inspiratie beschikt. Zonder inspiratie geen gerecht. Hoewel sommige mensen binnen mum van tijd een nieuw recept uit hun mouw schudden, hebben de meesten hier toch wat meer moeite mee. Terwijl je vaak lekkerbekkend voor de koelvitrine van jouw favoriete restaurant staat, is het lastig om zelf een soortgelijk gerecht te bedenken. Gelukkig biedt de digitale wereld uitkomst. Maak gebruik van de bekende zoekmachines of zoek recepten op Pinterest en laat je inspireren. Bovendien vind je bij deze recepten ook zeer uitgebreide lijstjes met benodigdheden en keukenapparatuur, zodat je altijd zeker weet dat je over de juiste ingrediënten beschikt. Zo wordt koken nog makkelijker.

Hoe bak je een lekkere malse steak?

Nederlanders zijn over het algemeen Bourgondiërs. We houden van een lekker stukje vlees. Een gerecht zonder vlees bereiden is natuurlijk ook mogelijk, maar bij veel mensen staat dit niet vaak op het menu. Ben jij dol op een heerlijke steak bij jouw favoriete restaurant? Dan houdt niets je tegen om dit na te maken in eigen keuken. Maar hoe bak je de perfecte steak? Wij zetten een aantal tips op een rijtje:

  1. Haal het vlees vroegtijdig uit de koelkast. Zorg er altijd eerst voor dat deze de tijd heeft om op kamertemperatuur te komen voordat je deze gaat bakken. Bedenk in de tussentijd alvast hoe je het vlees wilt bakken. De meeste mensen geven de voorkeur aan medium rare. Hierbij is het vlees niet doorbakken, maar ook zeker niet te rood.

  2. Verwarm een pan met wat boter of olijfolie. Kies bij voorkeur voor roomboter voor een extra zachte smaak. Laat de pan eerst goed heet worden. Let er wel op dat de boter niet onverhoopt verbrand.

  3. Schroei vervolgens het vlees aan alle kanten goed dicht. Dit doe je door het vlees telkens met een kant tegen de gloeiend hete pan aan te houden. Dit doe je slechts enkele seconden tot het vlees ‘bruin’ is.

  4. Zet het vuur vervolgens wat lager, zodat het vlees niet te snel gaart en bak hem per kant aan. Voor een gemiddelde steak kost dit ongeveer 5 minuten per kant. Wil je de steak doorbakken? Bak hem dan 8 minuten per kant.

  5. Zijn de steaks klaar? Haal ze dan snel uit de pan en leg ze op een vel aluminiumfolie. Laat ze eerst een paar minuten rusten voordat je ze serveert.

En voilà! De perfecte steak. Geheel restaurantwaardig. Dat wordt smullen!

Dit artikel betreft een betaalde samenwerking.

Geef een reactie