InterieurWonenWoonkamer

Dé eettafel trends van 2020

Dé eettafel trends van 2020
1.4KViews

Wil je een nieuwe eettafel kopen? Dan kom je al snel tot de conclusie dat de wondere wereld van eettafels groter is dan je dacht. Waar je vroeger slechts uit een beperkt aanbod kon kiezen, zie je tegenwoordig een collectie om U tegen te zeggen. Ieder jaar weer komen er weer nieuwe materiaal- en kleurtrends bij. Geheel afhankelijk van de woontrends die we ieder jaar kunnen bewonderen. Eettafels behoren tot de belangrijkste meubels in huis. Ze zijn groot, beschikken over een praktische functie en kunnen een geweldig statement maken. Daarom is het ook zo belangrijk om de eettafel zorgvuldig uit te kiezen. In dit artikel nemen we je mee in dé eettafel trends van 2020!

Houten eettafels

Natuurlijke materialen zijn helemaal hip anno 2020. Ook in de eettafel trends zien we dit veelvuldig terug. Boomstam tafels en tijdloze massief houten tafels met rechte poten passen perfect binnen deze woontrend. Vooral boomstamtafels zijn de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Geen wonder, want deze tafels beschikken niet alleen over enorm veel uniciteit, maar geven iedere woon- en eetkamer ook nog eens de perfecte finishing touch. Geen tafel die je bij iedereen in huis ziet staan, geen massaproductie of opgedirkte materialen. Nee, de eenvoud van ambacht straalt in ieder ontwerp door. Al deze eettafels passen perfect bij de huidige woontrends. Of je nu geniet van een Scandinavisch of industrieel interieur, een houten eettafel is een ongekende aanwinst.

Strakke en lichte eetkamertafels

Het moderne interieur staat al jaren met stipt op nummer één in het lijstje van woontrends. Het grote voordeel van een modern interieur is dat je hier werkelijk alle kanten mee op kunt. Of je nu kiest voor een houten eettafel of een strak design, alles is mogelijk.

Wil je een lichte eetkamertafel om de wat donkere kleuren in jouw interieur te doorbreken? Geen probleem! Lichte eetkamertafels zijn namelijk weer helemaal in anno 2020. Kies bij voorkeur voor een wit afgewerkte houten tafel. Je kunt zowel voor een glanzende als matte afwerking kiezen. Combineer een strakke witte eetkamertafel met robuuste materialen en donkere kleuren, zodat deze een waar statement in jouw woon- of eetkamer kan maken. Zo wordt de eettafel gegarandeerd een ware eyecatcher in iedere ruimte.

Ovale tafels

Heel wat jaren zagen we dat er vooral rechte lijnen in interieurs werden verwerkt. Alle meubels waren rechthoekig. Hoewel dit wel degelijk voor eenheid zorgde, werd het geheel ook een beetje saai. Interieurstylisten hadden hier een goede oplossing voor: het gebruik van nieuwe vormen. Zo zien we in 2020 dat de ovale eettafels van Table du Sud weer helemaal in zijn. Deze tafels beschikken over een speelse vormgeving en doorbreken de strakke lijnen binnen het interieur. Juist hierdoor maak je het interieur minder formeel en geniet je van meer sfeer. Bovendien hebben ovale eettafels ook een aantal praktische voordelen. Zo kan je door het gebrek aan afgestompte hoeken juist meer mensen kwijt. Ideaal als er regelmatig gasten aanschuiven of als je over een groot gezin beschikt. Hierdoor wordt gezellig tafelen nóg leuker en een stuk praktischer!

Geef een reactie