InterieurWonen

4 tips om de entree van je huis extra aandacht te geven

4 tips om de entree van je huis extra aandacht te geven
814Views

De entree van je woning is het eerste wat je ziet. Het geeft niet alleen de eerste indruk, maar jou ook het gevoel dat je weer thuis bent. Toch wordt hier doorgaans minder in geïnvesteerd. De hal is regelmatig een opslagplaats voor verloren kledingstukken, jassen, tassen en schoenen. En dat is eigenlijk best vreemd, want de hal blijft immers het visitekaartje van je woning. Het is daarom goed om eens stil te staan bij de uitstraling van je eigen entree. Voelen mensen zich direct thuis en op hun gemak als ze binnen stappen? Of moeten ze eerst door een hoop rotzooi heen kijken? Als dat laatste het geval is, wat helaas bij veel mensen zo is, wordt het tijd om hier verandering in te brengen. In dit artikel geven we 4 tips om de entree van je huis eens de extra aandacht te geven die het verdiend.

1.   Nette trap


De trap speelt in de meeste woning een centrale rol in de hal. Door de jaren heen zal deze aan veel slijtage worden blootgesteld. Kindervoeten die met of zonder schoenen de trap op denderen. Jijzelf die regelmatig iets vergeet en daardoor keer op keer de trap op rent. Het zijn de kleine dingen die voor extra slijtage zorgen. Daarom is het belangrijk om de trap extra aandacht te geven en eens in de zoveel tijd opnieuw in de verf en lak te zetten. Met Sigma s2u Nova Traplak geef jij je trap de aandacht die het verdiend. Zo beschikt je hal direct over een mooiere uitstraling en kun je de komende jaren weer vooruit. 

2.   Minimaliseer de jassen op de kapstok

Ken je dat? Dat het lijkt alsof je kapstok ieder jaar weer in proporties toeneemt? Nieuwe jassen worden gekocht en oude blijven hangen. Uiteindelijk zie je door de bomen het bos niet meer. Dit terwijl een verzorgde kapstok de uitstraling van de entree kan maken of breken. Ook al heb je kinderen en wonen er veel mensen in huis, dat betekent niet dat de kapstok altijd overvol moet zijn. Minimaliseer daarom snel de spullen die aan de kapstok hangen. Je zal merken dat veel jassen, tassen en sjaals overbodig zijn. Bovendien kun je seizoensgebonden spullen gemakkelijk ergens anders opbergen. Zo behoud je de rustgevende uitstraling in de hal.

3.   Leg geen spullen achter de voordeur

Moet je bij het openen van de voordeur altijd eerst een aantal spullen aan de kant leggen? Of kracht zetten bij het openen van de deur, omdat er weer een paar schoenen achter verstopt liggen? Los dit probleem dan snel op en zorg voor voldoende opbergruimte in de hal. Zo voorkom je losslingerende spullen en een rommelige uitstraling. De voordeur moet altijd helemaal open kunnen. Zowel bij het openen van de voordeur voor visite als bij thuiskomst.

4.   Creëer een open ruimte


De hal wordt nog veel te vaak ingezet als opslagruimte. Niet doen! Kijk daarom eens kritisch naar de spullen en meubelstukken in de hal. Welke spullen zijn overbodig geworden en hoe zou je, zonder een overvloed aan meubels, de opbergruimte in de entree kunnen verbeteren? Door te minimaliseren creëer je een open ruimte, waardoor je bij binnenkomst niet direct wordt overspoeld door een overdadige hoeveelheid aan spullen en rotzooi. Wil je toch nog iets neerzetten? Maak dan een statement met een mooi schilderij of kunstwerk. In de hal mag je best groots uitpakken. Je verblijft hier immers maar kort. En zoals we allemaal weten: de eerste indruk is goud waard!

Geef een reactie