BadkamerInterieurWonen

Zo geef je jouw badkamer een moderne en stoere uitstraling!

Zo geef je jouw badkamer een moderne en stoere uitstraling!
1.04KViews

Wil je jouw badkamer in een nieuw jasje steken? Maar beschik je over te weinig spaargeld om de gehele badkamer aan te pakken? Dan zijn er gelukkig genoeg andere manieren om jouw badkamer eenvoudig van een moderne en stoere uitstraling te voorzien. In dit artikel geven we een aantal tips!

Industriële douchewand

De douche behoort tot het belangrijkste voorzieningen van de badkamer. Daarom is deze bij uitstek geschikt bij het verrijken van de uitstraling van jouw badkamer. Schaf bijvoorbeeld een nieuwe douchewand aan en investeer in stoere en moderne materialen.

Denk bijvoorbeeld aan RVS in plaats van chroom en kies glas in een donkere uitvoering. Zo geef je de badkamer direct een stoer statement. Veel mensen maken tegenwoordig gebruik van rookglas in de badkamer. Deze is in verschillende varianten verkrijgbaar, waaronder ook donkere glastinten. Naast de sfeervolle uitstraling heeft dit glas nog een prettige bijkomstigheid: minder inkijk. Ideaal als je regelmatig een douche neemt terwijl andere gezinsleden de ruimte kunnen binnen stappen. Extra afscherming is zo niet meer nodig.

Industrieel sanitair

De industriële look behoort al jaren tot de absolute favoriet als het gaat om woontrends. Zo ook in de badkamer. Hoewel je misschien niet alle elementen in de badkamer wil vervangen, kun je door het kopen van industrieel sanitair de ruimte wel direct een geheel nieuwe uitstraling geven. Kies bijvoorbeeld voor een wastafel van natuursteen en een zwarte kraan. Zo maak je direct een statement en een prachtige combinatie tussen donkere kleuren en natuurlijke materialen. Geheel afgestemd op de badkamertrends van 2020!

Badkameraccessoires


Is je budget momenteel niet toereikend genoeg om de gehele badkamer aan te pakken? En kun je naast de aanschaf van een nieuwe douchewand eigenlijk weinig andere dingen veroorloven? Geen probleem! Het hoeft helemaal niet zoveel geld te kosten om jouw badkamer in een nieuw jasje te hijsen.

Richt je in dit geval voornamelijk op de keuze voor nieuwe badkameraccessoires. Decoratiestukken kun je over het algemeen zo duur maken als je zelf wilt. Hierbij geldt wel: less is more. Een overdaad aan decoraties is in geen van de gevallen wenselijk. Kies daarom voor slechts enkele accessoires. Zo maak je een veel duidelijker statement in de badkamer en het kost bovendien ook nog eens minder geld.

Wist je dat natuurlijke elementen tegenwoordig helemaal hot zijn in de badkamer? Deze passen prima bij een moderne of industriële badkamer. Plaats daarom gerust een mooie kamerplant in deze ruimte. Zo geniet je van een exotische en sfeervolle uitstraling. Laat je wel goed adviseren bij een tuincentrum of andere speciaalzaak. Niet alle planten gedijen immers even goed in een vochtige omgeving.

Standaard douchewand kopen

Industriële douchewanden zijn vaak gewoon bij speciaalzaken verkrijgbaar. Hierbij kun je gebruik maken van de zogenaamde standaard modellen. Deze beschikken doorgaans over een afmeting van 2 meter hoog en circa 80, 90 of 120 centimeter breed. Ben je op zoek naar een ander model? Geef dit dan gerust aan bij de klantenservice van een webshop of winkel. Deze kunnen vaak op maat voor jou besteld worden. Zo beschik je altijd over een geschikte eyecatcher voor jouw badkamer!

Geef een reactie