BadkamerWonen

Alles wat je moet weten over fonteinkranen in de badkamer

Alles wat je moet weten over fonteinkranen in de badkamer
117Views

Bij het renoveren of geheel vernieuwen van de badkamer zal je voor heel veel verschillende keuzes komen te staan. Hierbij moeten er niet alleen zeer grote beslissingen genomen worden, maar moet er ook nagedacht worden over de details. Want hoewel je er wellicht niet al te vaak bij stil zult staan, zijn dit vaak de dingen die het grootste effect kunnen hebben. Stel je maar eens voor: je hebt net een geweldige nieuwe wastafel aangeschaft, alles erop en eraan, en vervolgens monteer je weer je oude kranen. Dat doet gelijk afbreuk aan de totale uitstraling. Wil je je badkamer dit keer écht compleet maken? Kies dan voor één van de populairste kranen van dit moment om het geheel te versterken: de fonteinkraan!

Al tijden op zoek naar nieuwe kranen en kon je je maar geen weg vinden door het enorme aanbod? Begrijpelijk. Het aanbod is dan ook ontzettend groot. Met een fonteinkraan weet je in elk geval zeker dat je goed zit. Nog niet geheel overtuigd? Of nieuwsgierig waar je dan precies op moet letten bij de aanschaf van een fonteinkraan? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten om de juiste keuze te maken.

Voordelen van een fonteinkraan

Maar waarom zou je nu precies voor een fonteinkraan kiezen als er nog enorm veel andere kranen verkrijgbaar zijn? De voornaamste reden is dat een fonteinkraan veel praktischer in gebruik is. Zo zien we bij een traditionele wastafelkraan vaak dat deze eigenlijk een nét te lange uitloop hebben. Hierdoor spat het water tijdens het handen wassen al gauw over de wastafel heen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en hier is met de fonteinkraan dan ook een oplossing voor gevonden. Deze zijn veel compacter dan een standaard wastafelkraan en (heel belangrijk!) beschikken over een korte uitloop. Hierdoor blijft al het water netjes in de wastafel en wordt het geen waterballet tijdens het handen wassen.

Een fonteinkraan is natuurlijk niet alleen heel functioneel, maar ook nog eens super stijlvol. Het compacte formaat en de luxe uitstraling past perfect in de hedendaagse badkamers. Hierdoor maak je de badkamer in één klap compleet. Meer dan een handige fonteinkraan is hier niet voor nodig.

Inbouw of opbouw?

Wanneer je voor een fonteinkraan kiest, kom je direct voor een zeer belangrijke keuze te staan. Want kies je voor een inbouw of opbouw kraan? Een inbouw fonteinkraan past perfect bij de huidige trends en de meest moderne badkamers. Hierbij wordt de kraan volledig in de muur weggewerkt, waardoor deze over een zeer strakke en moderne uitstraling beschikt. Ideaal voor mensen die de ruimtelijke uitstraling in de badkamer willen bewaren en van een strak interieur genieten. Houd er wel rekening mee dat een inbouwfonteinkraan veel lastiger te monteren is. In sommige gevallen moet hier zelfs een vakman voor worden ingeschakeld.

Een opbouw fonteinkraan wordt op de wastafel geplaatst. Vergelijkbaar met een standaard wastafelkraan. Deze is relatief eenvoudig te monteren en kan vrijwel altijd gewoon zelf worden geplaatst. Groot voordeel van een opbouw fonteinkraan is ook dat deze eenvoudiger vervangen kan worden indien dit nodig is.

Geef een reactie