SlaapkamerWonen

Een kleine slaapkamer sfeervol inrichten

een kleine badkamer inrichten
4.11KViews

Ondanks dat we er vaak niet bij stilstaan is de slaapkamer de ruimte waar we de meeste tijd doorbrengen. De slaapkamer is de ultieme ruimte om even te ontsnappen van de hectiek in je leven en even je ogen te sluiten. Tegenwoordig zien we dat de slaapkamer niet alleen meer gebruikt wordt voor de behoefte om te slapen, maar ook als rustmomentje, plek om je creatieve ideeën kwijt te kunnen en om uiteraard je kleren in op te bergen. De slaapkamer kan aan enorm veel verschillende functies voldoen, maar wat nou als je een kleine slaapkamer hebt? Is het dan niet mogelijk om hier meer dan een bed in te plaatsen? Is het überhaupt wel mogelijk om dan nog sfeer aan te brengen in de ruimte? In dit artikel helpen we je op weg naar een sfeervolle, kleine slaapkamer.

Welk bed heb je nodig?

Het allerbelangrijkste in de slaapkamer is uiteraard het bed. Maar ook daar heb je enorm veel verschillende mogelijkheden in. Is het bijvoorbeeld nodig om een tweepersoonsbed aan te schaffen of heb je genoeg aan een enkel bed? Als je altijd alleen slaapt en wat meer ruimte in bed wilt hebben is een twijfelaar ook al snel voldoende. Ook in tweepersoonsbedden heb je enorm veel verschil. Is die boxspring echt nodig of heb je genoeg aan een traditioneel tweepersoonsbed? Bedenk wel dat je minder ruimte hebt voor andere meubels als je een groter bed neemt. Kies wat voor jou het belangrijkst is.

Verlichting en lichtval

Om een kleine slaapkamer sfeervol in te richten is het eerst belangrijk om te letten op de dingen die niet zoveel ruimte in beslag nemen. Denk aan de verlichting en het natuurlijke lichtval. Met licht kan je de ruimte optisch groter laten lijken en dat is uiteraard wat je wilt met een kleine kamer. Haal dan ook zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen. Probeer, zover dat mogelijk is, geen grote meubels voor de ramen te plaatsen en plaats raambekleding die nog wat licht doorlaten. Ook qua verlichting kan je veel doen om meer sfeer in de ruimte te halen. Hierbij kies je uiteraard niet voor een grote staande lamp, maar ga je voor subtiele verlichting aan de wand of het plafond. Ook kaarsen op het nachtkastje kunnen de sfeer verhogen.

Multifunctionele meubels

Om zoveel mogelijk ruimte te benutten is het gebruik van multifunctionele meubels een prima oplossing. Dit zijn meubels die aan meerdere functies kunnen voldoen. Denk bijvoorbeeld aan een bedbank of bed met opbergruimte erin. Deze meubels zijn over het algemeen wel wat prijzig, maar door de hoge functionaliteit is dit het zeker waard. Multifunctionele meubels kunnen bijna niet ontbreken in elke kleine ruimte.

Accessoires: wel of niet?

Veel mensen zijn bang om te veel te doen in een kleine ruimte. Toch betekent dat niet dat je geen accessoires mag gebruiken in de slaapkamer. Deze zorgen er juist voor dat de ruimte een sfeervolle boost krijgt. Ga niet voor lompe en grote accessoires, maar kies voor subtiele dingen die de sfeer in je kamer kunnen verhogen. Denk bijvoorbeeld aan sierkussentjes op bed, kaarsen op de vensterbank of een fotocollage boven het bed.

Geef een reactie