BadkamerWonen

3 badkamertrends in 2021

3 badkamertrends in 2021
144Views

Elk jaar biedt de mogelijkheid voor een verfrissing, vooral als het om je huis gaat. Als je echter geen zin hebt om het hele huis te renoveren, maar nog steeds op zoek bent naar een verandering, is het misschien de moeite waard om dit jaar eens je badkamer onder handen te nemen!

Deze functionele ruimte wordt niet alleen dag in dag uit gebruikt door alle leden van het huishouden, maar het is ook de plek waar je kan ontspannen en uitrusten na een lange dag. Een opgefriste badkamer kan heel eenvoudig een groot verschil maken voor jouw huis en jouw humeur.

In dit artikel bespreken wij 3 badkamertrends voor het jaar 2021.

Trend #1: Marmer

We brengen meer tijd dan ooit in ons huis door. Het is dan ook geen verrassing dat we bepaalde aspecten van ons huis luxueus willen maken in 2021. In de sanitairwereld zijn er verschillende manieren om meer luxe aan jouw badkamer toe te voegen. Marmer is één van die materialen.

Marmer is een prachtig materiaal dat bij de meeste badkamerstijlen past: modern, klassiek, traditioneel, noem maar op. Met zijn extreme veelzijdigheid zou dit de reden kunnen zijn waarom het de toptrend voor 2021 wordt.

Trend #2 Natuurlijke tinten

Terwijl 2020 door veel Nederlanders grotendeels binnenshuis werd doorgebracht, lijkt dit een effect te hebben gehad op de interieurkeuzes in de badkamer. We proberen steeds vaker de natuur, waar mogelijk, naar binnen te halen.

We zien bijvoorbeeld dat de interesse in houtelementen voor de badkamer heel groot is en ook nog aan het stijgen is.  Deze groeiende vraag naar houten elementen in de badkamer is een sterke indicate dat dit de op één na grootste trend voor 2021 zou kunnen zijn.

Bovendien zijn neutrale tinten, zoals hout, perfect om jouw welzijn te verbeteren en om een spa-achtig gevoel in de badkamer te creëren. Plus, als 2020 ons iets heeft geleerd, dan is het wel het belang van zelfzorg en rust

Trend #3: Milieuvriendelijke toiletten

De verkoop van randloze toiletten en dubbele bedieningsplaten stijgt enorm, wat suggereert dat milieuvriendelijke inrichting de badkamertrend gaat domineren.

Het mooie van randloze toiletten is dat ze er niet alleen chique uitzien, maar ook aanzienlijk minder water verbruiken dan traditionele toiletten. Randloze toiletten spoelen water rechtstreeks rond de binnenkant van de toiletpot, waardoor ze efficiënt worden schoongespoeld en niets achterblijft. Dit in tegenstelling tot de meer traditionele toiletten met rand die meer water gebruiken, omdat ze de hele kom vullen tijdens het doorspoelen.

Dubbele bedieningsplaten zijn ook een geweldige aanvulling op elke badkamer. Bovendien hoef je geen eco liefhebber te zijn om te genieten van een moderne dubbele bedieningsplaat. Deze bedieningsplaten besparen jou namelijk geld op de waterrekening, waardoor ze zowel milieuvriendelijk als kostenvriendelijk zijn.

Maar waarom zijn duurzame items populair? Als individuen worden we steeds meer gemotiveerd om een ​​milieuvriendelijke levensstijl te leiden, wat natuurlijk niet ophoudt bij onze keuzes in de badkamer. Het wordt steeds belangrijker in de samenleving en dat zie je dus ook terug in de badkamer.

Dit zijn 3 belangrijke trends in de badkamerwereld die in 2020 langzamerhand steeds populairder werden. Deze trends zetten onmiskenbaar door naar 2021. Kijk daarom ook eens kritisch naar je eigen badkamer en bedenk wat jij zou willen qua stijl of verbeteringen. We hopen dat dit artikel je goede inspiratie heeft gegeven.

Geef een reactie