BadkamerWonen

Tips voor het verbouwen van de badkamer

Tips badkamer verbouwen
2.81KViews

Iedere ochtend en avond maak je gebruik van je badkamer. Heerlijk in bad, een lange douche of even snel naar het toilet. De badkamer is heel erg belangrijk en het is dan ook fijn om een comfortabele, luxe badkamer te hebben. Als je badkamer toe is aan een verbouwing, kan dit best lastig zijn. Daarom hier tips voor het verbouwen van je badkamer.

1. Houd de indeling hetzelfde

Rondom de badkamer lopen enorm veel leidingen. Als je de badkamer gaat verbouwen en een hele andere indeling wil, wordt de verbouwing een stuk ingrijpender en daarnaast ook duurder. Probeer de indeling dus zoveel mogelijk hetzelfde te houden. Dit scheelt enorm in de kosten.

2. Vloerverwarming

Vloerverwarming is een trend die de laatste jaren is komen opzetten. Als je er eenmaal aan bent gewend, wil je nooit meer anders. De kosten voor vloerverwarming aanleggen in de badkamer zijn vaak relatief laag, aangezien de badkamer vaak een kleine ruimte is vergeleken met bijvoorbeeld de woonkamer. Als je geen vloerverwarming wilt, is elektrische verwarming in de badkamer ook aan te raden. Niets is namelijk vervelender dan rillend uit de douche komen. 

3. Onderschat het toilet niet

Bij het verbouwen van de badkamer zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden en waar je over na moet denken. Veel mensen denken dan ook dat het toilet zo gekozen is. Niets is echter minder waar. Er zijn tegenwoordig enorm veel uitvoeringen en verschillende modellen, dus het kan nog best lastig zijn om te kiezen. Een trend van de laatste jaren is het zwevende toilet. Dit is erg modern. Het voordeel van een zwevend toilet is dat hij gemakkelijk schoon te houden is, je gaat er zo met een dweiltje onderdoor.

4. Het juiste licht

Ga na of er voldoende daglicht in de kamer binnenkomt. Wellicht kan je een raamsticker op dit raam plakken, zodat je wel profiteert van het licht maar toch je privacy behoudt. Mocht er geen daglicht in de badkamer komen, dan is het cruciaal om voor de juiste verlichting te gaan. Natuurlijk kan je voor ledverlichting kiezen, maar een mooie lamp met gezellige verlichting kan de sfeer in de badkamer al heel anders maken.

5. Finishing touch

Natuurlijk zijn er een aantal dingen die gewoonweg in de badkamer horen, maar het is altijd leuk om wat accessoires toe te voegen zodat het wat gezelliger wordt. Kies bijvoorbeeld voor bloemen of planten in de badkamer. Ook zijn kleine schalen waar je verzorgingsproducten in kunt bewaren erg handig.

Geef een reactie