InterieurWonen

Betonlook tegels als nieuwe industriële trend!

Betonlook tegels
2.53KViews

De tijd van de oubollige plavuizen is reeds lang voorbij. Die rode terracotta look of leisteen uitstraling past niet meer in het interieur van vandaag.

Toch heeft de tegelbranche niet stil gezeten en zijn er juist erg veel noviteit in tegelland. De trend van de laatste jaren is met zekerheid die van de ‘geprinte tegels’. Door nieuwe technieken is het mogelijk om vloer en wandtegels te printen. Hiermee kunnen tal van nieuwe uitstralingen worden gecreëerd. Portugese tegelpatronen kunnen nu eenvoudig op een keramische tegel worden geprint, maar ook bijvoorbeeld een houtstructuur of een beton uiterlijk. De technieken zijn inmiddels zo ver dat deze tegels haast niet van echt te onderscheiden zijn.

geprinte tegels

Betonlook neemt de leiding

Betonlook is al enkele jaren mateloos populair. Deze trend is mede ontstaan door de komst van de industrieel ogende gietvloeren met beton effect. Onderhoudsarm en duurzaam.

In de tegelbranche zie we betonlook ook terugkomen. Vooral in groot formaat tegels zoals 80x80cm en groter. Zo min mogelijk naden voor een zo gelijkmatig en egaal mogelijk oppervlak.

Betoonlook

Bij Designtegels.nl verkopen ze vele soorten betonlook tegels. Van licht grijs tot donker antraciet of zelfs met een metaal effect erin, dat is namelijk ook industrieel en hip!

Het bijzondere aan de betonlooktegels van Designtegels.nl is dat ze tot in enorme formaten verkrijgbaar zijn. Natuurlijk de veel voorkomende formaten zoals 60x60cm, maar wat dacht je van 160×320 cm? Dat zijn echt enorme platen waarmee je tevens een wand kunt beplakken. Deze platen worden veelal toegepast in grote projecten zoals in horecagelegenheden, kantoren of showrooms. Ze geven een machtig groots effect aan een ruimte. Naast de betonlook uitstraling zijn deze formaten ook te krijgen met een marmer effect waarbij de lijnenspellen mooi doorlopen van plaat naar plaat.

Zal wel duur zijn zal je denken? Nou dat valt dus reuze mee! De collectie start rond de €35,- per m2.

Eenorme formaten betoonlooktegels

Alleen maar voordelen!

Andere voordelen van betonlook tegels zijn dat ze erg makkelijk in onderhoud zijn. Ze kunnen veel hebben en verkleuren niet. Ook het plaatsen van deze tegels geschiedt snel mits de ondergrond mooi vlak is.  De onderlinge tegels verschillen licht van print en kleurnuances zodat geen tegel gelijk oogt.

Deze tegels zijn uitermate geschikt als keukentegel, badkamertegel, haltegel maar ook voor grotere projecten. Een kantoor met een industriële uitstraling is helemaal van deze tijd!

Betonlook en ook metallook tegels zullen de aankomende jaren alleen nog maar in populariteit toenemen. De kwaliteit en de afwerking zal nog verder verbeteren waardoor dit product nog jaren ingezet kan worden.

metallook tegels

Geef een reactie