BadkamerInterieurWonen

Dompel je onder in de wereld van sanitair

luxe badkamer
7.37KViews

De geweldige wereld van sanitair is voor lang niet iedereen bekend terrein. De meeste mensen kopen slechts een enkele keer in hun leven een nieuwe badkamer. Als je badkamer eenmaal aan vervanging toe is of als je gewoon uitgekeken bent op het huidige (oudbollige) interieur en tegelwerk, wil je de aanschaf van een nieuwe badkamer dan ook gelijk goed doen. Een nieuwe badkamer uitzoeken is een lastige, maar ook zeer leuke klus. Veel mensen vinden het echter lastig om de juiste meubels en sanitair te vinden, daarnaast is het dikwijls moeilijk om een kleine ruimte zo praktisch mogelijk in te delen. In deze blog geven we je een aantal handige tips voor het uitzoeken van jouw ideale luxe badkamer.

Mooie badkamer

Maak een moodboard

Allereerst is het belangrijk om zoveel mogelijk inspiratie op te doen. Bezoek handige platforms, zoals Instagram of Pinterest, om op bijzondere badkamerideeën te komen of ga naar de galerijen van badkamershops. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om gebruik te maken van standaard woontijdschriften. Knip (of print) plaatjes uit van inspirerende ideeën en plak deze op een groot vel. Kijk ook naar tegelwerk, kleuren, materialen, accessoires en praktische badkamermeubels. Betrek eventueel de resterende gezinsleden bij dit werkje om zo alle ideeën in de badkamer te verwerken. Zijn jullie helemaal verliefd geworden op één specifieke badkamerstijl? Dan wordt de zoektocht naar de perfecte badkamer direct een stuk gemakkelijker.

Meten maar!

Nu jullie het eens zijn geworden over de uitstraling van de badkamer, is het belangrijk om te kijken welke indeling bij jullie badkamerruimte past. Meet de ruimte zorgvuldig op en bekijk direct waar de waterleidingen lopen, zo weet je precies waar bepaald sanitair moet komen te staan en of het noodzakelijk is om leidingen om te leggen. Schrijf alle berekeningen zorgvuldig op en neem dit mee als je een bezoekje brengt aan de badkamerspecialist.

badkamer meten

Het budget

Voor elke verbouwing is het belangrijk dat je vooraf een budget bepaald. Bedenk hoeveel de badkamer maximaal mag kosten en hou hierbij ook rekening met de installatiekosten. Wij raden altijd aan om ongeveer 5 tot 10% extra bij het totaalbedrag te rekenen, zo hou je een extra potje over voor onvoorziene uitgaven.

Laat je goed informeren door een specialist

Een goede voorbereiding is essentieel om tot het gewenste resultaat te komen. Na het doorlopen van alle bovenstaande stappen, is het nu echt tijd om jullie badkamer uit te zoeken. De meeste mensen kiezen ervoor om een showroom te bezoeken. Hier staan tientallen badkamers uitgestald en zij bieden jou de mogelijkheid om nog even rond te speuren naar dé perfecte badkamer. Laat je hier goed informeren en vraag naar de verschillende mogelijkheden. Laat je vooral niet verleiden om een badkamer direct in het geheel aan te schaffen, maar bekijk of er goedkopere opties zijn als je het sanitair los zou kopen.

Een badkamer kopen doe je enkel bij een erkend sanitair specialist. Zo ben je altijd zeker van het juiste advies en een duidelijk en betrouwbaar aanspreekpunt.

bron: badenbody.nl

Geef een reactie