BadkamerInterieur

Zwart is het nieuwe wit

Zwart is het nieuwe wit
1.01KViews

In de mode is zwart al jarenlang een favoriet van velen, maar in ons interieur zijn we jarenlang heel ver weg van zwart en andere donkere kleuren gebleven. Daar komt nu steeds meer verandering in. Zeker als het gaat om sanitair, lijkt zwart het nieuwe wit te zijn.

Hoe lichter, hoe beter?

Jarenlang gold voor onze badkamers en toiletten dat lichte kleuren altijd de voorkeur hadden. Licht, en wit in het bijzonder, stonden voor hygiëne en frisheid. Voor gegarandeerd schoon, want op wit zie je alles. Een wit sanitair, zo hoorde het, en zo deed je het.

Hierin is in de afgelopen jaren langzaam maar zeker verandering gekomen. Want wit, dat is niet alleen schoon en fris, maar ook wel een beetje kil. Het kan een beetje een ziekenhuisuitstraling geven, het maakt je badkamer en toilet tot een steriele ruimte zonder al te veel sfeer en warmte. Natuurlijk kun je dit oplossen door wit te combineren met andere kleuren, of door te kiezen voor opvallende accessoires. De trend is echter dat we meer en meer van het wit afstappen, en kiezen voor donkere kleuren. Zwart is het nieuwe wit, zou je kunnen zeggen.

Donker sanitair: net zo hygiënisch

Waar we eerder massaal voor wit en lichte kleuren kozen omdat het zo hygiënisch was, je zag er alles op, kwamen we later tot een niet eens zo heel opvallende ontdekking: op zwart zie je ook alles. Daarmee zou je zwart dus net zo hygiënisch kunnen noemen als wit, en dus is er geen enkele reden om aan die witte badkamer vast te houden. Dat doen we dan ook niet, steeds meer mensen kiezen voor grote, natuurlijk ogende tegels in hun sanitaire ruimtes.

Wie overstapt van wit naar zwart, zal direct merken dat de badkamer een stuk warmer en sfeervoller aandoet. Ja, hij is donkerder, maar waar dat vroeger als bezwaarlijk werd gezien, vinden we dat nu eigenlijk wel prettig. Zeker als je het zwart afwisselt met bijvoorbeeld goudkleurige kranen creëer je een heel luxe gevoel. Of plaats eens wat mooie groene planten in je badkamer, die steken prachtig af bij al dat zwart.

Nu zwart de trendkleur is voor badkamers, wordt het ook steeds gemakkelijker om de juiste accessoires ook in het zwart te vinden. Kies je bijvoorbeeld voor spots van Ledinbouwspotsleds.nl in het plafond, dan zit je niet langer vast aan witte varianten, die lelijk kunnen aftekenen. Nee, zwarte inbouwspots zijn gewoon te koop, en maken het geheel helemaal af. En zo kun je nog veel meer zaken in het zwart aanschaffen, van een fonteintje tot zelfs een toiletpot aan toe. Zwart is het nieuwe wit, zeker in de badkamer!

Geef een reactie