InterieurWonen

Kunst in je interieur: waar moet je allemaal op letten?

Kunst in je interieur waar moet je allemaal op letten
626Views

Ben jij een ware kunstliefhebber, maar weet je vaak niet zo goed hoe je deze prachtige voorwerpen in je interieur verwerkt? Of kijk je altijd vol passie naar kunst en durf je de stap maar niet te nemen om het daadwerkelijk aan te schaffen? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen!

Kunst mag niet ontbreken in je interieur. Het geeft je woning niet alleen een enorme sfeerboost, maar het geeft jou ook nog de mogelijkheid om je persoonlijkheid uit te drukken. Veel mensen missen immers het ‘thuisgevoel’ in eigen huis. Het huis is prachtig, het interieur tiptop gestyled en toch mist die persoonlijke toch. Iets wat visite direct vertelt wie hier woont. Met kunst kan je dit eenvoudig realiseren. Iets persoonlijkers dan kunst bestaat immers niet. Heb je zin gekregen om aan de slag te gaan? Dan geven we je snel tips om kunst in je interieur te verwerken. Want waar let je allemaal op?

De hal: een betere plek bestaat niet!

Zoek je al tijden naar een mooie plek om jouw prachtige kunstwerken tentoon te stellen? Zoek dan niet verder en begin in de entree van je woning: de hal! Het lijkt misschien een beetje oneerbiedig om hier die prachtige en vaak dure kunstwerken te plaatsen. Je verblijft immers maar zo kort in deze ruimte en je kunt er, als je enkel in huis verblijft, dan ook weinig plezier aan beleven. We begrijpen deze gedachte. Toch bestaat er geen betere plek om je kunst te plaatsen. Dit heeft verschillende oorzaken:

  • De hal is inderdaad een ruimte waar je maar kort verblijft. Maar juist daardoor is het zo belangrijk dat je hier een statement maakt. De eerste indruk is immers goud waard. Als jij gasten in je huis met een prachtig kunstwerk verwelkomt, weet je zeker dat je direct een mooie sfeer hebt gecreëerd.

  • Wist je dat het kijken naar kunst volgens onderzoekers gelukkig maakt? Als je na een lange werkdag de hal binnenstapt en een kunstwerk ziet, zal je stresslevel dan ook direct dalen. Geen ideeën voor afscheid collega’s meer die door je hoofd spoken. Even rust. Home, sweet home!

Mix and match

Veel mensen voelen de noodzaak om kunst in huis zoveel mogelijk apart van elkaar te plaatsen. Verschillende stijlen, kleuren en formaten horen immers niet bij elkaar. Of toch wel? Volgens interieurstylisten kan het juist een mooi effect geven als je verschillende kunstwerken met elkaar matcht. Heb je bijvoorbeeld meerdere schilderijen in huis? Leg deze dan eens in een groepje op de grond en mix & match er op los. Het resultaat zal je waarschijnlijk verrassen!

Dit effect kan je natuurlijk ook in een open vitrinekast creëren. Plaats meerdere groepjes beelden en sculpturen bij elkaar en zorg zo voor een speelse uitstraling. Bovendien houd je zo meer ruimte in de kast over. Dat geeft jou weer een goed excuus voor extra bronzen beelden kopen van artihove.nl. Win-win!

Imperfectie is ook mooi

Heb je ook zo’n hekel aan het overheersende idee in onze samenleving dat alles maar even perfect moet zijn? Dan kan het een hele opluchting zijn om naar nieuwe sculpturen of schilderijen te kijken. In de kunstwereld geldt dat imperfectie juist mooi is. Juist de dingetjes die net niet helemaal kloppen geven het kunstwerk charme. Dit laat immers zien dat het kunstwerk met de hand is vervaardigd. Dat er vakmanschap aan te pas is gekomen, in plaats van de perfecte decoratiestukken die machinaal gemaakt worden. Kunst is passie en vakmanschap. Daar horen imperfecties bij.

Geef een reactie