InterieurWonen

Voor welke raamdecoratie kies jij?

Voor welke raamdecoratie kies jij?
613Views

Het kiezen van de juiste raamdecoratie kan ontzettend lastig zijn. Het aanbod is immers onwijs groot. Kies je voor rolgordijnen, een duorolgordijn, plisségordijnen, houten jaloezieën of standaard lamellen? De keus is aan jou!

Het is belangrijk dat je je voor het maken van de juiste keuze eerst goed oriënteert in het aanbod. Neem de tijd om de juiste raambekleding te vinden. Deze kunnen jouw interieur immers maken of breken. Maar weet je eigenlijk wel waar je op moet letten? In dit artikel geven we enkele tips om de keuze iets gemakkelijker te maken.

Doe inspiratie op

Allereerst is het belangrijk om voldoende inspiratie op te doen. Bekijk daarom het brede aanbod online en oriënteer je in de verschillende voor- en nadelen van iedere vorm van raambekleding. Bedenk tevens welke sfeer je in de ruimte wilt brengen en welke functionaliteit van belang is. Voor de slaapkamer is het bijvoorbeeld van belang dat je de kamer op de juiste manier kunt verduisteren.

Gelukkig zijn de meeste soorten raambekleding tegenwoordig van alle gemakken voorzien. Je kunt ze dan ook geheel naar eigen wens samenstellen. Zowel rolgordijnen, duorolgordijnen als jaloezieën kunnen de ruimte tegenwoordig geheel verduisteren. Daardoor beschik je over een enorm breed aanbod en kan je je keuze geheel naar wens en stijl aanpassen.

Welke woonstijl heeft jouw voorkeur?

Let tevens op de woonstijl die je in jouw interieur doorvoert. Geniet je van een strak, modern of industrieel interieur? Dan zijn aluminium jaloezieën, duorolgordijnen of lamellen uitermate geschikt. Ben je dol op een landelijk interieur? Dan zijn vouwgordijnen of houten jaloezieën weer een prima keuze.

Brandvertragende materialen

Ben je iemand die vaak kaarsjes in de vensterbank zet? Of die de veiligheid van de woning wit waarborgen? Dan kun je weer beter kiezen voor brandvertragende materialen. Vraag bij de leverancier na welke stoffen hiervoor het beste geschikt zijn, zodat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Breng meer eenheid in de ruimte

Goede raambekleding kunnen veel betekenen voor de sfeer binnen jouw interieur. Hierbij is het wel belangrijk dat de raambekleding op het interieur aansluit. Bedenk daarom goed welke kleuren bij jouw interieur passen. Om eenheid te creëren, kies je bij voorkeur voor een kleur die in de rest van het interieur terugkomt. Wil je je interieur een tijdloze uitstraling geven of ben je op zoek naar een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor neutrale kleuren, zoals wit, grijs of zwart. Deze kunnen met vrijwel ieder interieur gecombineerd worden, waardoor je hier jarenlang plezier van kunt hebben.

Lees de beoordelingen

Er is ontzettend veel aanbod in de wereld van raamdecoratie. Daarom is het belangrijk om de verschillende beoordelingen van andere klanten te lezen. Zo weet je precies welke service en kwaliteit je kunt verwachten. Hierdoor kan je een weloverwogen beslissing maken en kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan. Heb je advies nodig? Maak dan foto’s van de ruimtes waar de raamdecoratie komt te hangen. Deze kan je vervolgens naar de klantenservice opsturen, zodat deze vakmensen jou kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Geef een reactie