Wonen

Goedkoop verhuizen: zo doe je het

Goedkoop verhuizen zo doe je het
573Views

Verhuizen is niet iets wat je even één, twee, drie doet. Er komt veel voorbereiding bij kijken, en als alles van het ene huis naar het andere huis over is, ben je nog steeds wel een tijdje bezig. Er komt dan vaak ook veel geld bij kijken. Een paar honderd euro dekt de lading vaak nog niet. Wil je proberen om zo min mogelijk geld uit te geven tijdens jouw verhuizing? Lees hier drie tips.

1: Hergebruik zo veel mogelijk

Naar een nieuwe woning betekent misschien voor jou ook ‘nieuwe meubels’. Hoewel het mooi en verfrissend is om inderdaad allemaal nieuw meubilair aan te schaffen, het is wel de duurste optie. Probeer dus om alles van je oude woning mee te nemen naar de nieuwe en alles opnieuw te gebruiken, tenzij het echt niet meer goed genoeg is voor een nieuwe ronde. Je kan zelfs het oude laminaat meenemen en dit in een van de ruimtes leggen. Wees creatief en neem écht alles mee.

2: Doe alles zelf

Je kan een schilder inhuren om de muren mooi te witten, iemand regelen die het laminaat of tapijt voor je kan leggen en zorgen dat een verhuisbedrijf alles van het ene adres naar de ander brengt. Doe je dit, kost het je wel zo honderden euro’s. Waarom doe je het niet gewoon lekker zelf? Trek wat oude kleding aan en ga zelf aan de slag met wat verf. Vraag die handige broer van je om te helpen met het laminaat. Breng al je bezittingen in een paar dagen over, of huur een busje en breng het op die manier naar het nieuwe huis. Je zal even creatief moeten zijn, maar je portemonnee bedankt je wel aan het eind van de rit.

3: Schaf tweedehands spullen aan

Sommige dingen zal je toch echt moeten aanschaffen, simpelweg omdat je ze niet (meer) hebt. Probeer dit in de eerste instantie te doen door bijvoorbeeld aan vrienden en familie te vragen of ze nog iets over hebben. Kijk verder op Facebook of Marktplaats, vaak doen mensen spullen weg voor weinig of zelfs niks. Het gebeurt geregeld dat die dingen er nog prima uit zien of dat ze zelfs nog nieuw zijn. Een gebruikt bureau werkt nog net zo goed als een nieuwe, maar scheelt je simpelweg een hoop geld. Het is over het algemeen ook wel makkelijk om 2e hands kantoormeubilair te vinden, zowel door webshops als gewoon mensen online.

Geef een reactie