Interieur

3 redenen om voor luxaflex te kiezen

3 redenen om voor luxaflex te kiezen
50Views

Luxaflex is razend populair. Ieder jaar weer kiezen weer duizenden mensen voor deze vorm van binnenzonwering. Wat veel mensen echter niet weten is dat luxaflex slechts een merk- of verzamelnaam is van het volledige product. Als we spreken over luxaflex, dan hebben we het namelijk eigenlijk over alle varianten van horizontale jaloezieën. Toch gebruiken we in de volksmond vaker de term luxaflex. Een beetje vergelijkbaar met het feit dat iedere paracetamol en aspirientje genoemd wordt en ieder autozitje voor de baby een Maxi-Cosi. Vernoemd naar het merk wat dit product voor de eerste keer op de markt bracht.

Heeft luxaflex – of horizontale jaloezieën – ook jouw voorkeur? Maar ben je nog niet geheel overtuigd of weet je nog niet zeker of dit écht de juiste keuze is? Hier zijn 3 redenen waarom horizontale jaloezieën of luxaflex een geweldige keuze zijn!

1. Zelf de hoeveelheid daglicht bepalen


Het is niet bij iedere raambekleding zo vanzelfsprekend dat je zelf de hoeveelheid daglicht kunt bepalen. Sterker nog, bij veel soorten zonwering is het enkel mogelijk om deze te openen of te sluiten. Iets daartussenin bestaat niet. En dat is jammer, want soms heb je wel behoefte aan voldoende daglicht in huis, maar storen de zonnestralen je bijvoorbeeld bij het televisie kijken of het lezen van een boek of ben je toe aan iets meer privacy. Met luxaflex is dit gelukkig allemaal wel mogelijk.

Bij felle zon kun je de lamellen precies zo kantelen dat de stralen je niet meer zullen storen bij je bezigheden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ze volledig open te zetten en zo volop te genieten van het natuurlijke daglicht in huis. In de avond creëer je juist weer extra privacy door de lamellen volledig te sluiten. Jij bepaalt welke sfeer in huis gewenst is.

2. Enorm veel verschillende variaties mogelijk

Nog een groot voordeel van luxaflex is dat er ontzettend veel verschillende variaties mogelijk zijn. Ze zijn verkrijgbaar in enorm veel kleuren en stijlen. Hierdoor is er voor ieder interieur wel iets passends te vinden. Kies je bijvoorbeeld voor prachtige houten jaloezieën voor een extra warme uitstraling in een landelijk of industrieel interieur? Of geef je de voorkeur aan aluminium of pvc? Deze zijn voor werkelijk iedere ruimte geschikt, zijn erg praktisch in gebruik en gemakkelijk schoon te houden. Bepaal goed wat jij wenst voor je woning en welke luxaflex daar het beste bij past. Zo weet je zeker dat de raambekleding geheel naar wens zal zijn.

3. Meer privacy


Met luxaflex is het de bedoeling dat de jaloezieën overdag altijd omlaag zullen hangen. Vervolgens bedien je de lamellen afzonderlijk met een speciaal trekkoord. Groot voordeel hiervan is dat je hierdoor van veel meer privacy overdag profiteert. Doordat de jaloezieën immers de gehele dag omlaag hangen is het voor mensen van buitenaf veel lastiger om naar binnen te kijken. Wanneer je nóg meer behoefte hebt aan privacy, dan kun je de lamellen weer verstellen. Daar komt ook nog eens bij dat je zelf wel prima zicht hebt op hetgeen wat buitenshuis plaatsvindt. Win-win!

Geef een reactie