InterieurWonen

De voordelen van een rolgordijn met zijgeleiding

De voordelen van een rolgordijn met zijgeleiding
70Views

Wanneer je toe bent aan nieuwe raambekleding, dan zal je vast al heel het internet hebben afgespeurd naar dé perfecte keuze. Geen wonder ook. Het aanbod is immers reuze. Toch zijn er ook van die soorten raambekleding die nooit lijken te vervelen en altijd immens populair blijven. Rolgordijnen behoren zeker tot deze steeds groter wordende groep. Vreemd is dat niet, want rolgordijnen bieden talloze voordelen. Zo zijn ze enorm veelzijdig, kunnen ze in veel verschillende ruimtes worden gebruikt én kan je ze ook nog eens geheel naar eigen wens afstemmen met behulp van enkele verschillende extra opties. Zo worden ze nóg toegankelijker en gebruiksvriendelijker. Zo biedt kiezen voor een rolgordijn met zijgeleiding ontzettend veel extra voordelen.

Maar wat is een rolgordijn met zijgeleiding eigenlijk en wat maakt dit zo aantrekkelijk? Er zijn maar weinig mensen die hier echt een duidelijk antwoord op kunnen geven. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. In dit artikel geven we antwoord op al je vragen en zetten we de belangrijkste voordelen van rolgordijnen met zijgeleiding voor je op een rijtje.

Rolgordijn met zijgeleiding: wat is dat eigenlijk?

We zijn allemaal wel bekend met het klassieke rolgordijn. Deze wordt vaak los van het raam gemonteerd en met behulp van een trekkoord kun je deze vervolgens op of neer halen. Een ontzettend eenvoudige constructie, maar het kan ook op een geheel andere wijze. Bij een rolgordijn met zijgeleiding is er sprake van een geheel andere montage. Het meest opvallende kenmerk van dit rolgordijn is dat deze in het raam geïntegreerd wordt. De zijgeleiding sluit vervolgens het raam volledig af. Dat betekent dus ook dat er geen naden en kieren meer tussen het raam en het gordijn aanwezig zullen zijn.

Een rolgordijn integreren in het raam klinkt misschien best wel lastig. Gelukkig kunnen we je hierover al snel geruststellen. Meestal worden deze gordijnen namelijk met behulp van een eenvoudig plaksysteem geplaatst. Dankzij heldere instructies van de leverancier kun je het rolgordijn vervolgens in de meeste gevallen gewoon eenvoudig zelf plaatsen. Hulp van een deskundige is vrijwel nooit nodig.

De voordelen op een rijtje

Maar waarom kiezen voor een rolgordijn met zijgeleiding als er nog zoveel andere soorten raambekleding verkrijgbaar zijn? Dit hangt natuurlijk volledig af van je eigen wensen en smaak, maar over het algemeen zijn deze gordijnen voor werkelijk iedereen uitermate geschikt. Ze zijn veelzijdig, eenvoudig te plaatsen, bieden veel extra sfeer en passen ook nog eens binnen iedere ruimte. Dat geldt uiteraard ook voor een standaard rolgordijn. Daarom leggen we ook graag uit waarom kiezen voor een rolgordijn met zijgeleiding mogelijk nóg interessanter is.

Verreweg het grootste voordeel is toch wel dat het gordijn veel mooier valt doordat deze volledig geïntegreerd wordt met het raam. Bovendien zal er ook geen licht binnen komen door kieren en naden. Dat levert vooral in de slaapkamer veel voordelen op, omdat het daardoor veel beter verduisterd kunnen worden. Dankzij een rolgordijn met zijgeleiding geniet je van totale verduistering en slaap je voortaan een stuk beter.

Geef een reactie