InterieurWonen

4 redenen om voor led panelen te kiezen

led panelen te kiezen
52Views

LED verlichting heeft ontzettend veel voordelen. Steeds meer mensen lijken ook van deze voordelen te profiteren. In de afgelopen jaren hebben enorm veel mensen hun conventionele verlichting omgeruild voor LED. En dat is een goed teken, want dit heeft ook ontzettend veel voordelen voor de wereld om ons heen. Wanneer we alle lampen in Nederland zouden vervangen voor LED, dan zou dat tot een fikse energiebesparing leiden. Daarnaast geniet men ook nog eens van een ontzettend groot gebruiksgemak én over heel veel verschillende mogelijkheden.

Er is namelijk niet maar één soort led verlichting. Er is voor iedere situatie wel een geschikte lamp te vinden. Led panelen zijn vandaag de dag met name enorm populair. Zowel thuis als bij bedrijven. Wil jij een led paneel online kopen, maar ben je nog niet geheel overtuigd? In dit artikel geven we 4 redenen waarom je dit zeker moet doen.

1. Eenvoudig zelf te plaatsen in een systeemplafond

Led panelen zijn met name enorm populair in kantoren, winkels en andere bedrijfsinstellingen. Dit heeft vooral met het gebruiksgemak en het formaat van de panelen te maken. Zo zijn de meeste led panelen in de standaard maten 30×30, 30×60, 60×60 en 30×120 verkrijgbaar. Deze maten zijn niet zomaar bedacht. Ze zijn namelijk expres gekozen, omdat deze perfect in ieder systeemplafond zullen passen. De meeste winkels, kantoorruimtes, vergaderruimtes en zelfs horecazaken beschikken al over een dergelijk plafond. Hierdoor kun je de oude verlichting eenvoudig verwijderen en zelf vervangen voor een handig led paneel. Een led paneel 60×60 monteer je heel gemakkelijk zelf met de bijgeleverde stekker of een kroonsteentje.

2. Lange levensduur

Een led paneel beschikt over veel meer branduren dan iedere andere vorm van verlichting. Zo gaat een gemiddelde led paneel maar liefst 40.000 branduren mee. Even ter vergelijking: TL verlichting gaat vaak maar circa 12.000 branduren mee. Hierdoor geniet je niet alleen van een zeer lange levensduur en daardoor ook een grote kostenbesparing, maar het is ook nog eens ontzettend gemakkelijk en scheelt op de lange termijn zelfs montagekosten. Je hoeft de led panelen namelijk maar heel incidenteel te vervangen, waardoor je niet zo snel meer iemand hoeft in te schakelen om alles aan te sluiten.

3. Enorm veel mogelijkheden

LED panelen zijn natuurlijk prachtig en worden al in heel veel kantoorruimtes en vergaderruimtes gebruikt, maar ze zijn ook gewoon voor particulier gebruik geschikt. Led panelen zijn namelijk in heel veel soorten en maten verkrijgbaar. Natuurlijk worden ze in woningen op andere manieren verwerkt. Zo kunnen de led panelen bijvoorbeeld in schuren, garages of werkruimtes verwerkt worden. Daarnaast zijn er ook speciale led panelen verkrijgbaar die in de badkamer gebruikt kunnen worden. Zogenaamde led spiegels zijn hierbij het bekendste voorbeeld.

4.         Makkelijker schoon te maken

De meeste bedrijven kiezen voor led panelen als vervanger van TL buizen. Een groot nadeel van TL buizen is ook dat ze enorm slecht schoon te maken zijn. Je kunt altijd heel lastig bij alle hoekjes en gaatjes komen. Ook hierbij zijn LED panelen weer een enorme goede keuze. In tegenstelling tot TL buizen zijn deze namelijk geheel vlak en perfect verwerkt in het systeemplafond. Hierdoor kun je gemakkelijk alles reinigen met een vochtig doekje

Geef een reactie