Interieur

3 voordelen van meer planten op kantoor

3 voordelen van meer planten op kantoor
980Views

Een kantoor (her)inrichten is geen eenvoudige opgave. Je moet aan heel veel dingen denken om deze niet alleen praktisch in te delen, maar ook nog eens een prettige werkomgeving te realiseren. We staan er niet altijd bij stil, maar ook kantoorbeplanting is van essentieel belang om het interieur van jouw kantoor compleet te maken. Maar waarom eigenlijk? Van welke voordelen kun je genieten als je meer groen in jouw kantoor haalt? Wij zetten de 3 grootste voordelen voor jou op een rijtje!

1.         Betere luchtkwaliteit

Heb je ooit wel eens de gouden tip gekregen om naar buiten te gaan tijdens een brainstormsessie? Dat is niet zo vreemd, want onder het genot van typische buitengeluiden, een waterig zonnetje en een frisse wind lukt het vaak veel beter om na te denken en met nieuwe creatieve oplossingen te komen. Maar weet je eigenlijk wel hoe dat komt?

Het antwoord is simpel. Tijdens het zogenaamde ‘lunchwandelen’ zorg je er niet alleen voor dat je lichaam meer in beweging komt en je hersenen daardoor actiever worden, maar ook dat je meer CO2 op kunt nemen. Zoals we allemaal weten is voldoende zuurstof van essentieel belang om goed te kunnen functioneren. Helaas is de luchtkwaliteit op kantoor niet altijd even goed. Het gebruik van veel elektronische apparaten en aircosystemen die droge lucht voeren kunnen funest zijn voor de luchtkwaliteit. Zeker als het hierbij ook nog eens niet mogelijk is om voldoende te ventileren. Hierdoor zullen werknemers continu dezelfde lucht in- en uitademen.

Om dit te voorkomen is het belangrijk om naar de voordelen van kantoorbeplanting te bekijken. Sommige planten beschikken over luchtzuiverende kwaliteiten, waardoor schadelijke stofdeeltjes geneutraliseerd worden en werknemers van een schonere lucht kunnen genieten. Bespreek samen met een specialist in kantoorbeplanting welke planten hiervoor geschikt zijn.

2.         Planten verhogen de creativiteit en efficiëntie op de werkvloer

Meer planten op kantoor bevorderen de creativiteit en efficiëntie op de werkvloer. Dit blijkt uit onderzoek van de University of Exter en Indoor Garden Design. Al met slechts één plant nam de creativiteit en de werkefficiëntie duidelijk toe. In sommige gevallen ging het zelfs om een toename van maar liefst 45 procent! Een enorme bevestiging waaruit blijkt dat kantoorbeplanting inderdaad goed is voor de creativiteit op de werkvloer. Maar wat is de reden hiervoor?

De wetenschappers konden duidelijk meten dat de creativiteit en efficiëntie steeg, maar de reden hiervoor is helaas nog niet altijd duidelijk. Ze hebben wel een vermoeden. Zo denken ze dat de rustgevende werking van planten een positief effect heeft op onze hersenen. Zodra je je rustiger en gezonder voelt, komt er in je hoofd immers meer ruimte on na te denken en te concentreren. Logischerwijs zal dan ook de werkefficiëntie en creativiteit omhoog gaan.

3.         Uitnodigende sfeer

Naast de gezondheidsvoordelen van kantoorbeplanting zijn deze natuurlijk ook nog eens uitermate geschikt om meer sfeer te creëren. Ze zorgen voor een uitnodigende en warme sfeer, waardoor niet alleen werknemers maar ook bezoekers graag op kantoor komen. Een eerste indruk is goud waard, zeker als het om potentiële klanten gaat. Daarom is het als werkgever belangrijk om in de uitstraling van het kantoor te investeren. Ook kantoorbeplanting kan hierbij een belangrijke rol spelen.

Geef een reactie