KeukenWonen

Kleine keuken? 3 tips om deze zo efficiënt mogelijk in te richten!

Kleine keuken
1.39KViews

Beschik jij over een fantastische kleine keuken? Dan ben je een ware bofkont! Kleine keukens hoeven tegenwoordig immers helemaal geen belemmering meer te zijn, maar kunnen met enkele aanpassingen de ultieme eyecatcher van een woning zijn. Wanneer je echter niet weet hoe je deze keuken zo efficiënt mogelijk kunt indelen en welke mogelijkheden er zijn, kan een kleine keuken een ware doorn in je oog zijn. Daarom helpen wij jou graag een handje op weg. Wij hebben 3 slimme tips verzameld, waardoor je jouw kleine keuken binnen mum van tijd efficiënt en sfeervol kunt inrichten. Lees je mee?

1.         Kies voor een neutrale basis

In kleine keukens is het van essentieel belang om de basis zo neutraal mogelijk te houden. Kies daarom bij voorkeur voor lichte (pastel)tinten. Deze zorgen er namelijk voor dat de ruimte veel groter lijkt en minder benauwd overkomt. Natuurlijk hoef je hierbij niet enkel van witte tinten gebruik te maken. Ook beige tinten, pastel tinten of natuurlijke kleuren doen het goed in een kleine ruimte én passen binnen de keuken trends van 2019.

Wist je dat lichte kleuren ook nog eens de natuurlijke lichtval complimenteren? Hierdoor geniet je van een frisse en open uitstraling in de keuken. Bovendien zijn lichte tinten niet trendgevoelig, waardoor je hier nooit zo snel op uitgekeken raakt.

2.         Vergeet niet om met de hoogte te werken

Wanneer je een kleine keuken gaat inrichten, kan het geen kwaad om eerst een plan van aanpak te maken. Bekijk goed met hoeveel ruimte je te doen hebt. Vergeet tevens niet om alle ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Zo vergeten mensen vaak om met de hoogte te werken, terwijl deze ook beschikbaar is in een kleine ruimte. In hoeverre kan je tot het plafond met kastjes werken? Is het misschien zelfs mogelijk om het plafond te verhogen en zo meer ruimte te creëren?

Let op: bovenkastjes kunnen een kleine ruimte al gauw een stuk kleiner laten lijken. Kies er daarom liever voor om plafondhoge kasten vanaf de vloer te gebruiken. Deze zorgen niet alleen voor enorm veel extra opbergruimte, maar zien er ook nog eens stijlvol uit. Wil je niet de gehele keuken aanpassen? Maar heb je wel nog wat ruimte over tussen de keukenkastjes en het plafond? Monteer dan wat extra legplanken. Deze komen altijd van pas en bieden extra opbergruimte.

3.         Maak gebruik van inbouwapparatuur

Een koelkast, vaatwasser, magnetron en/of oven mag eigenlijk niet ontbreken in de keuken. Toch nemen deze apparaten enorm veel ruimte in beslag en zeker in een kleine keuken wil je dit eigenlijk zoveel mogelijk voorkomen. Betekent dit dat je deze apparaten niet kunt plaatsen? Welnee! Maar je kunt er wel voor kiezen om deze zoveel mogelijk weg te werken. Hierdoor bespaar je niet alleen een hoop ruimte, maar het ziet er ook nog eens veel mooier uit.

Wil je inbouwapparatuur kopen? Bedenk dan wel dat je hierdoor wat kastruimte verliest. Daarom is het belangrijk om eventueel extra opbergruimte te creëren met extra plankjes of kasten.

Geef een reactie