KeukenWonen

Keuken trends 2019

Keuken trends 2019
1.39KViews

Is het tijd om je keuken eens grondig aan te pakken door een verbouwing? Misschien ben je toe aan wat andere kleuren of materialen, wil je alleen de kastjes vervangen of juist de hele keuken vernieuwen. Het is voor iedereen heel persoonlijk wat er gedaan moet worden. Toch is het goed om alvast op zoek te gaan naar de keuken trends 2019. Zo laat je je inspireren door al het nieuws wat dit jaar mogelijk wordt gemaakt, ook in jouw keuken. Misschien ben je wel van plan om alles in één keer aan te pakken en wil je ook de interieur trends 2019 erin meenemen. Dit is allemaal mogelijk, als je je er maar in gaat verdiepen, je budget kent en vervolgens een plan van aanpak maakt.

Nieuwe woning en keuken?

Als je een nieuwe woning hebt gekocht, dan heb je ook tijd nodig om na te gaan wat voor keuken je wilt. Ga je dan op zoek naar een design keuken of wat spreekt je aan? We hebben een aantal trends voor je op een rijtje gezet, zodat jij je kunt laten inspireren. Je hebt alle tijd om op je gemak te beoordelen wat jou aanspreekt en zo kun je je eigen keuken samenstellen. Je hoeft namelijk geen standaard keuken te kiezen. Tegenwoordig kan alles aan de hand van jouw wensen op jouw keuken worden afgestemd. Zorg daarom dat je die keuze ook maakt en neem de trends van 2019 door en laat het dan eens even een paar dagen bezinken…. Hoe ziet jouw droomkeuken er uit?

Multifunctioneel

Als je denkt aan een gasfornuis wat zijn dan je wensen? De keuken trend voor 2019 is een multifunctioneel gasfornuis. Je hebt dan een 5-pits, maar ook een oven en dan nog de optie om te braden en te bakken. Je hebt een eigen bakplaat, die echt de moeite waard is. Als je gaat koken voor vrienden en familie dan zullen zij versteld staan van jouw keuken trend 2019!  

Hoge koelkasten

Heb je nog een inbouwkoelkast? Dan heb je waarschijnlijk de keuken al enige tijd. Het is namelijk niet meer van deze tijd, de keuken trend van 2019 is een hoge en slanke koelkast. Je hebt als voordeel dat je een heleboel koelruimte hebt en dus veel meer spullen koud en op een hygiënische manier kunt bewaren. Ook de diepte van de hoge koelkast zal je bevallen. Je kunt kiezen voor de koelkast met een vriezer, zodat je alles dicht bij de hand hebt. Een echte trend die jij in de keuken niet meer kunt missen als je het eenmaal gewend bent!

Inductie koken

In de toekomst kunnen we waarschijnlijk niet meer op gas koken. Daar kun je dan ook maar beter direct op inspelen als je een nieuwe keuken plaatst en tegelijkertijd voor inductie kiezen. Het is een snelle manier om te koken. Water kookt in 10 seconden! Dit is ideaal en als je eenmaal gewend bent om op inductie te koken dan wil je niet meer anders. Alles is snel klaar en het past echt in iedere keuken die je zelf op maat samen kunt stellen.

Veel kleuren

Kleuren in de keuken zijn misschien nog niet zo ingeburgerd, maar wel interessant. Een keuken hoeft niet wit te zijn. Je zou kunnen denken aan geel, maar ook aan koper en wit. Dit zijn de trends voor het jaar 2019. Wat dacht je van okergeel en dan een koperen kraan? Dit is prachtig! Maar als je niet zo van de kleuren bent dan kun je ook mat zwart kiezen bijvoorbeeld. Ook dat kan weer goed gecombineerd worden. Je bent helemaal vrij in wat je gaat doen, maar wat speelse effecten zijn wel aan te raden in je keuken. Laat de kleuren waar je van houdt terugkeren, dit kun je ook met de slaapkamer trends doen, ook dan is het gebruik van kleur een goede optie!

Keuken als onderdeel van de woonkamer

Steeds meer mensen willen graag dat de kamer en de keuken één geheel zijn, één grote leefruimte. Het is interessant om de mogelijkheden bij jou thuis te bekijken. Je zou dan kunnen denken aan een mooi wit aanrechtblad en aan inductie. Het gebruik van de juiste kleuren zorgt ervoor dat de woonkamer en de keuken prima met elkaar te combineren zijn. Daarbij raden we je wel aan om de kleuren op elkaar af te stemmen. Zo heb je nog meer het idee en gevoel dat beide ruimten bij elkaar horen. Het is ook veel gezelliger als kamer en keuken in een open verbinding staan. Zo kun je bij je bezoek zijn en gezellig praten terwijl je kookt.

Keuken trends 2019, laat je inspireren!

Op je gemak alles doorgenomen? De trends inspireren je vast en zeker. Maar er is nog meer, want ook de badkamer trends en de tuin trends van 2019 kunnen je inspireren. Je hoeft het hele jaar niet stil te zitten, want er zijn opties genoeg om er echt je eigen plekje van te maken!

Geef een reactie