InterieurWonen

5 kleine dingen die een groot verschil maken in je huis!

5 kleine dingen die een groot verschil maken in je huis!
981Views

Er zijn zo van die dingen die slechts een kleine investering vragen, maar die wel een groot verschil maken in je interieur. Het goede nieuws is dus dat je geen fortuin hoeft uit te geven om je huis een toffe make-over te geven. Vaak denken we te ingewikkeld over het veranderen van ons interieur. Een paar mooie ruwe houten planken, een mooi accentmuurtje, wat muurstickers of een plantschilderij met kruiden in je keuken. We hebben wat leuke ideeën voor je verzameld waarmee je je huis een extra vibe geeft.

Een coating van natuursteenstrips

Natuurlijke materialen zijn niet meer weg te denken in onze huizen. Maar wist je dat je deze heel eenvoudig en goedkoop kunt toevoegen met steen- of houtstrips? Prachtig in je badkamer of keuken zo’n accentmuurtje. Of plaats ze onder je keukeneiland als fraaie blikvanger. Combineer deze strips met mooie warme verlichting en een paar mooie grote groene planten op een houten krukje. Je zult deze ruimtes niet meer terug herkennen!

Verf een muur in een felle kleur

Is je interieur wat al te neutraal of saai? Denk dan eens aan een accentmuur in een fraaie kleur. Kies bijvoorbeeld de trendkleur spicy honey en laat deze terugkomen met wat gouden accessoires in de rest van je woonkamer. Of kies voor saliegroen, een andere grote trend. Deze kleur is organisch en levendig en voegt een prachtig accent toe in een lichtere tint op je muren. Je kunt een fraai contrast kun creëren door een felle tint te combineren met neutralen. Laat deze kleur vervolgens ook weer terugkomen in je accessoires. Geen zin om te verven? Plaats dan wat blaadjes, veertjes of bloemetjes-muurstickers.

Een schoolbordmuur in de kinderkamer

Je wilt de creativiteit van je kids graag stimuleren? Maak dan een schoolbordmuur in de kinderkamer. Geef ze wat gekleurde krijtjes en laat ze hun fantasie uitleven. Vind je een hele muur too much? De deur is ook prima geschikt. En los van de kinderkamer is zo’n schoolbordmuur ook supertof voor in je keuken. Hang er wat planten aan op en plaats er je favoriete recepten voor een gezellige huiselijke sfeer.

Plantschilderij met verse kruiden

We hebben nog wat meer keuken inspiratie voor je: een plantschilderij van pallethout met kruiden erin. Superhandig want zo heb je elke dag heerlijke verse kruiden bij de hand voor in je gerechten. En de foodies onder ons weten hoe belangrijk dat is. Plaats je schilderij wel in het daglicht en maak hem goed waterdicht. Daarna is het onbeperkt genieten.

Geometrische tegels

Geometrische tegels zijn een grote trend momenteel. We zien ze veel in de keuken in allerlei speelse patronen en kleuren. Leuk als achterwand in je keuken of rondom je fornuis. Maar ook in badkamers kun je een leuk accent toevoegen met deze tegels. Bijvoorbeeld achter je toilet in combinatie met een houten plank. Of plaats ze aan de voorzijde van je bad of bekleed een enkele wand van je douche ermee. Koop wat accessoires in dezelfde kleuren om het effect te versterken.

Geef een reactie