InterieurWonen

Luchtplantjes

Luchtplantjes
1.03KViews

Een nieuwe rage, waar veel mensen graag aan mee zullen doen namelijk luchtplantjes in huis halen. Wat zijn luchtplantjes? Luchtplantjes zijn leuke plantjes met vaak grillige vormen die leven van lucht, licht en water. Ze hebben geen potgrond of tuinaarde nodig. En weet je wat zo fijn is aan deze plantjes, dat ze net zo luchtzuiverend zijn als hun grote broers en zussen. Je hebt zoveel mogelijkheden met deze plantjes. Je kunt ze overal in, aan en tussen verwerken, omdat ze geen aarde nodig hebben. Heb je zelf al enig idee hoe jij deze luchtplantjes thuis gaat gebruiken? Zo ja, prima, veel succes met het verfraaien van je interieur met deze aanwinst. Heb je inspiratie nodig? Kijk online of zoek in het tuincentrum bij de kamerplanten naar deze plantjes. De medewerkers zullen je hierover graag adviseren. Zoek ook een plekje in de keuken voor deze groene vrienden!

Luchtplantjes en de verzorging

Luchtplantjes komen ook voor onder de naam airplants. Ze hebben weinig water nodig, teveel water zorgt ervoor dat ze wegrotten. Het water geven gebeurt door de plantjes te sproeien, bij voorkeur met regenwater. Een dompelbadje zal deze plantjes goed doen. Vergeet niet om ze na het badje heel goed te laten drogen door ze ondersteboven te hangen. Het sproeien van de luchtplantjes dient 1 tot 2 keer per week te gebeuren. Bij een heel warme en droge zomer (droge lucht) mag dat gerust 3 tot 4 keer per week zijn. Er zijn twee soorten luchtplantjes namelijk de grijze en de groene. De grijze zijn de woestijnplantjes en de groene zijn de regenwoudplantjes. Indirect zonlicht is het beste, direct zonlicht is te fel en kan de bladeren verbranden als deze nat zijn. De woestijnplantjes kunnen beter tegen de zon dan de regenwoudplantjes. Zorg voor frisse lucht voor de plantjes en zet ze op een mooie dag buiten (niet in de felle zon). Luchtplantjes kunnen in bloei komen, om daarna jonge plantjes te vormen. Vaak sterven de oude moederplanten planten af als er jonge zijn. Alle energie geeft de moederplant aan de jonge.

Luchtplantjes als cadeau

Luchtplantjes zijn er voor iedereen. Je hoeft geen verstand van planten te hebben om deze in leven te houden. Zorg voor licht, beetje vocht en frisse lucht en het lukt je. Daarom ook zijn deze leuke plantjes heel geschikt om cadeau te geven. Ze zijn gemakkelijk in het onderhoud zoals gezegd en ze hebben niet veel plaats nodig. Iedereen heeft wel een plekje in huis waar deze plantjes kunnen staan of hangen. Ze passen overal, ja, echt overal. Bij liefhebbers kom je de luchtplantje op de meest “rare” plekken tegen. Je kunt de plantjes in een mooie cadeauverpakking laten bezorgen of zelf brengen naar de gelukkige. Weet je dat deze gezellige plantjes ook erg in trek zijn als kerstcadeau of relatiegeschenk. Een natuurlijke verpakking als kokos, riet en kurk verfraaien het geheel, maar ook luchtplantjes in glas of in een combinatie met metaal geven een prachtig effect. Ga online en kijk naar de vele manieren om de plantjes te huisvesten.   

Verkoopplaatsen luchtplantjes

Ben je niet overtuigd dat luchtplantjes in huis voor jou een goed idee zijn? Doe een workshop! Je leert er veel, krijgt legio ideeën en raakt wellicht verliefd op dit gezellige groen in jouw huis. Je kunt online deze plantjes bestellen. Ook in tuincentra kun je hiervoor terecht op de afdeling kamerplanten. Een andere naam waaronder deze luchtplantjes worden verkocht is Tillandsia. De prijzen van de planten variëren sterk van heel goedkoop tot duur. Met een mooie verpakking betaal je uiteraard meer. De verzendkosten vallen voor Nederland meestal erg mee. Maar probeer de bestelling dusdanig hoog te maken dat deze kosten vervallen. Bestel een plantje meer voor je zus, broer, moeder, oma, collega, vriend of vriendin. Oriënteer je online over de mogelijkheden. Je zult niet de eerste zijn die er een nieuwe hobby bij krijgt na het kopen van de eerste luchtplantjes. Trek je kasten open en kijk welke leuke spullen je kunt gebruiken om de luchtplantjes te plaatsen in jouw huis. Een mooie karaf, een leuk glas, een rieten bakje enz., alle spullen die je nooit gebruikt komen goed van pas als je luchtplantjes koopt. De mogelijkheden ermee zijn groot, zoek leuke plekjes in huis, maak van een saaie plek een groene oase, maak leuke groepen en je huis wordt er een stuk gezelliger en gezonder door.

Als je deze cadeau wilt doen dan kan een naamslinger ook een leuk extraatje zijn. Zo maak je het nog persoonlijker!

Geef een reactie