InterieurWonen

Alles wat je moet weten over kroonluchters in huis

kroonluchters huis
1.32KViews

Ben je op zoek naar een ware sfeermaker binnen jouw interieur? Wil je niet settelen voor een standaard hang– of lampenkap om jouw woning mee te verrijken? Kies dan voor een kroonluchter van Collectione.shop.

Kroonluchters hebben al eeuwen op iedereen een magisch effect. Wie denkt aan een kroonluchter, denkt direct aan rijkdom en luxe. Dat is ook niet zo vreemd want als we kijken naar de historie van deze bijzondere lamp, zien we dat deze voornamelijk door koningen en keizers werden gekocht. De magische uitstraling van de kroonluchter was dan ook vooral in landhuizen, kastelen en villa’s te bewonderen. Inmiddels zijn de tijden gelukkig wel veranderd en is het voor werkelijk iedereen mogelijk om over deze bijzondere lamp te beschikken. Of je nu in een klein of groot huis woont, een kroonluchter is voor iedereen. Gelukkig maar, want deze populaire lamp biedt talloze voordelen!

Oorsprong

Vrijwel iedereen is bekend met kroonluchters. Dat is ook niet gek want deze bijzondere lampen gaan al heel wat jaren mee. De kroonluchter vond zijn oorsprong al rond de Middeleeuwen. Natuurlijk zagen de kroonluchters van toen er wel wat anders uit dan we nu gewend zijn. De eerste kroonluchter bestond uit niet meer dan een houten kruis waar enkele kaarsen op stonden. Omstreeks de 18e eeuw veranderde er iets. Op dat moment begon namelijk ook kristal een belangrijke rol te spelen. Mensen werden betoverd door de schitteringen van dit prachtige materiaal. Uiteindelijk werd het ook als luxe voorwerp beschouwd. Wie een kroonluchter in het bezit had, moest wel over heel veel geld beschikken! Rond de 19e eeuw werd de kroonluchter een waar statussymbool.

Kroonluchter in huis

Tegenwoordig wordt de kroonluchter niet meer als statussymbool beschouwd en kan vrijwel iedereen over deze lampen beschikken. Dat neemt niet weg dat de uitstraling van deze lamp alsnog iets magisch en mysterieus heeft. Wil jij een geweldige kroonluchter binnen jouw woning verwerken? Dan geven wij een aantal slimme tips om dit op de juiste manier te doen:

  • Heb je meerdere kroonluchters op het oog? Wees dan niet bang om ze met elkaar te combineren. Durf te variëren met verschillende stijlen, dat maakt het geheel juist een stuk speelser. Wanneer je meerdere kroonluchters in één vertrek hangt, is het wel belangrijk dat ze op dezelfde hoogte worden gehangen. Let er tevens op dat je de kroonluchter niet te hoog hangt. Zeker bij een hoog plafond loop je dan het risico dat de prachtige lamp minder goed zichtbaar is en daarmee zijn uitstraling verliest.
  • Wil je dat de kroonluchter echt opvalt aan het plafond? Hang deze dan dramatisch laag. Zo geniet je van een ware eyecatcher. Let op: hang hem ook weer niet té laag, anders loop je het risico dat mensen zich continu stoten tegen de lamp en dat zou zonde zijn.
  • Kies altijd het juiste formaat. Vroeger waren kroonluchters voornamelijk geschikt voor grote woningen met hoge plafonds. Dan kwam de lamp immers beter tot zijn recht. Inmiddels zijn kroonluchters in alle soorten en maten verkrijgbaar en kunnen ze daardoor ook prima een laag plafond accentueren. Zorg er daarom voor dat je altijd het juiste formaat kiest, zodat je zeker bent van die unieke en mysterieuze uitstraling!

Geef een reactie