InterieurWonen

5 redenen om voor laminaat te kiezen

5 redenen om voor laminaat te kiezen
632Views

Ben jij al tijden op zoek naar een nieuwe vloer om jouw interieur helemaal compleet te maken? Overweeg dan eens de aanschaf van een laminaatvloer. Zowel online als in de winkel wordt deze vloer je al snel aangeraden. Dat is ook niet zo gek, want al heel veel andere Nederlanders gingen je voor. Anno 2019 is laminaat uitgegroeid tot één van de populairste vloersoorten die ons land rijk is. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Laminaat beschikt over talloze voordelen waardoor het voor vrijwel ieder huishouden een prima keuze is. Twijfel je nog steeds? Wij geven je 5 redenen om voor laminaat te kiezen!

1.         Niet van echt hout te onderscheiden

De charme van een echte houten vloer is met geen pen te beschrijven. Toch kent een echte houten vloer ook nadelen, daarom besluiten veel mensen toch een andere keuze te maken. Maar wat nou als wij jou konden vertellen dat je van de uitstraling van echt hout kon genieten, zonder last te hebben van vervelende nadelen?

Een laminaatvloer maakt dit mogelijk! De techniek heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan. Waar een laminaatvloer voorheen nog duidelijk te onderscheiden was van echt hout, is dit inmiddels al helemaal niet meer het geval. Net als bij echt hout kan je tegenwoordig het houtreliëf voelen, dit geeft een zeer realistische sensatie. Daarbij zijn de mogelijkheden eindeloos. Je bepaalt zelf in hoeverre de laminaatvloer op écht hout moet lijken. Daar ligt dan ook direct de grootste kracht van laminaat: de mogelijkheden zijn eindeloos!

2.         Onderhoudsarm

Tegenwoordig zijn we vrijwel allemaal bezige bijen. Zijn we niet druk met het werk, dan zijn we bezig met het huishouden, het leggen van sociale contacten of het runnen van een gezin. Een momentje genieten van je vrije tijd is er bijna niet bij. Als je dan eindelijk een dagje niks gepland hebt, moet het huis schoongemaakt worden. Niet iets waar je op zit te wachten. Dan is het natuurlijk heel prettig als de vloer in elk geval eenvoudig schoon te maken is. Gelukkig is dit bij laminaat het geval. Hier volstaat het om enkel regelmatig te stofzuigen en (niet te nat) te dweilen. Dit in tegenstelling tot een houten vloer die regelmatig om intensief en grondig onderhoud vraagt.

3.         Gemakkelijk zelf te leggen

Door de moderne legsystemen is het tegenwoordig heel eenvoudig om een laminaatvloer zelf te plaatsen. Zo bespaar je een hoop stress, tijd en bovenal geld bij het inschakelen van een vakman. Door het zogenaamde ‘kliksysteem’ is het leggen van een laminaatvloer een fluitje van een cent, zelfs als je over twee linkerhanden beschikt!

4.         Verhuisbaar

Veel vloeren kunnen niet meegenomen worden tijdens een verhuizing. Bij laminaat kan dit echter wel. Dit is namelijk een zwevende vloer, dus hij is niet vastgemaakt aan de ondervloer. Dat komt zeker van pas als je gaat verhuizen en scheelt je weer een hoop kosten in het nieuwe huis!

5.         Hypoallergeen

Een laminaatvloer vormt een slecht klimaat voor de huisstofmijt. Stof blijft ook liggen op de planken en nestelt zich er niet tussen, hierdoor is dit met regelmatig stofzuigen goed schoon te houden. Dit in tegenstelling tot bij voorbeeld vloerbedekking. Als je snel last hebt van allergieën, is een laminaatvloer een uitstekende keuze!

Geef een reactie