KeukenWonenWoonkamer

Gezelligheid kent geen tijd; ook niet tijdens de maaltijd!

mensen eten
1.59KViews

Paniek in de tent! Hoe moet je in vredesnaam een gezellig diner organiseren voor meerdere gasten en ook nog eens iedereen tevreden houden?!

Doe maar rustig, want zo moeilijk is dat echt niet. Zorg er alleen voor dat je dit geheel doet op jouw manier en dat je woning goed is opgeruimd en sfeervol is ingericht. Wees jezelf en benader je gasten zoals jij wilt dat anderen dat bij jou zouden doen. Schotel ze bovendien een maaltijd voor zoals alleen jij die kan maken! Houd rekening met deze basis én onderstaande tips en je merkt dat er eigenlijk vrij weinig echt mis kan gaan.

Gasten tevreden houden

Als jij ergens te gast bent, zou je het toch fijn vinden dat er rekening met je wordt gehouden? Ga daarom bij iedereen na wat ze wel lusten en wat absoluut niet en of er wegens allergieën, diëten en/of religie zaken zijn die ze wellicht niet willen of mogen nuttigen. Haal bovendien de favoriete drankjes van je gasten in huis; je zult merken dat ze zich al veel sneller thuis voelen als je ze hen op je wenken kunt bedienen!

Als er teveel verschillen zijn in de persoonlijke voorkeuren en wensen van je gasten, is het wellicht mogelijk om gangen samen te stellen die iedereen individueel kan samenstellen. Zo komen ze niet in aanraking met ongewenste gerechten of ingrediënten.

eten

Sfeer creëren

Allereerst zorg je dat je woning netjes is opgeruimd en dat je genoeg plek hebt voor al je gasten, zowel aan de eettafel als in de woonkamer. Maak het extra gezellig door op het moment in te spelen; bijvoorbeeld decoraties die passen bij de tijd van het jaar en/of een specifieke feestdag – denk aan kerst – of verlichting die, om maar eens wat te noemen, een herfstavond extra behaaglijk maakt. Zo zijn sfeerlichtjes altijd aan te raden! Indien mogelijk kun je dan ook de grotere lampen wat dimmen – of zelfs uit laten als de omstandigheden dit toelaten. Voldoende aandacht voor sfeer zorgt ervoor dat je gasten zich al snel thuisvoelen.

Eet smakelijk!

Steek die handen uit de mouwen en in die ovenwanten! Nadat je klaar bent met het prepareren van je zorgvuldig samengestelde maaltijd, uiteraard. Wanneer de gedane moeite voelbaar en de aan het eten bestede liefde te proeven is, heb je de toon gezet voor een geslaagde avond! Zeker wanneer je je culinaire hoogstandjes met het mooiste servies gepresenteerd hebt. In die categorie kun je altijd vertrouwen op het Britse merk Royal Doulton, dat voor elk soort gerecht het hoogste kwaliteit porselein en het schitterendste glaswerk beschikbaar heeft.Gordon Ramsay servies

Haal je stijlvolle servies in huis en organiseer een geslaagd diner!

Geef een reactie