InterieurWonen

Screendoeken: handige tips, informatie en prijzen

Screendoeken
1.14KViews

Na een ontzettende warme zomer zijn veel mensen tot de conclusie gekomen dat hun woning niet zo zomerproof was als ze gedacht hadden. Na enkele uren de zon op het raam gehad te hebben, voelt de woning direct als een ware sauna. In de winter is het natuurlijk ontzettend fijn dat de zon het huis op temperatuur brengt. Dat scheelt immers enorm in stookkosten. In de zomer ben je hier echter minder blij mee. Heel begrijpelijk. Toch is de keus voor zonwering vaak niet zo gemakkelijk als het lijkt. Veel mensen beschikken al over screens, maar hebben in de gaten dat deze eigenlijk aan vervanging toe is. Het vervangen van complete screens kan aardig in de papieren lopen. In dat geval kan je er voor kiezen om enkel het doek te vervangen. In dit artikel geven we je handige tips en informatie over screendoeken.

Een screendoek vervangen doe je zo

Steeds meer mensen kiezen ervoor om enkel het doek van hun screen te vervangen. Zeker als de screen er nog heel mooi uitziet is het eigenlijk zonde om de gehele constructie te vervangen. In dat geval komen screendoeken van pas. Over het algemeen vallen de screendoek prijzen erg mee, hierdoor ben je een stuk goedkoper uit als enkel het doek aan vervanging toe is. Maar hoe gaat het vervangen van een screendoek eigenlijk in zijn werk?

  • Stap 1: meet eerst het huidige doek op. Tel altijd een extra 5 centimeter bij de totale hoogte op. Het is immers ontzettend vervelend als de doek uiteindelijk te klein blijkt te zijn. Op basis van de verkregen informatie kan je het doek op maat laten maken door een professional.
  • Stap 2: schroef nu de onderkant van de cassette met een schroevendraaier los
  • Stap 3: maak de zijgeleiders los zodat je de huidige screendoek uit het frame kunt halen.
  • Stap 4: schuif nu het doek uit de buis
  • Stap 5: rol het nieuwe screendoek uit over de oude doek, zo voorkom je beschadigingen en vuil.
  • Stap 6: schuif de pezen in het nieuwe doek en laat de zoom van het doek in de buis glijden.
  • Stap 7: rol het nieuwe doek op de buis en bevestig de onderlijst weer op de geleiders. Bevestig vervolgens de cassette en jouw nieuwe screendoek is klaar voor gebruik!

screendoek vervangne

Screendoek met tourniquets: wat is dat eigenlijk?

We horen steeds vaker over een screendoek met tourniquets. Toch weet de gemiddelde Nederlander niet wat dit precies betekent. Tourniquets, wat zijn dat eigenlijk?

Tourniquets is een Frans woord en klinkt heel moeilijk maar is dat eigenlijk helemaal niet. Dit slaat op de manier waarop de screendoek gemonteerd wordt. Vaak wordt deze gebruikt om een screendoek op maat aan een kozijn, uitbouw of overkapping te bevestigen. Als het niet mogelijk is om een gewoon screendoek te monteren, kan je kiezen voor een screendoek met tourniquets. Zo bescherm je de ruimte alsnog tegen de verstikkende warmte en zonde en ben je niet extreem veel geld kwijt. Het voordeel van tourniquets is dat deze altijd van roestvrij staal zijn gemaakt. Hierdoor zijn ze slijtvast en kunnen ze lang mee. Zo geniet je jarenlang van een fijn screendoek!

Geef een reactie