KeukenWonen

De kenmerken van een moderne keuken

moderne keuken
2.63KViews

De keuken is de laatste jaren steeds meer uitgegroeid tot dé belangrijkste ruimte in onze woning. Hier bereid je niet alleen de belangrijkste maaltijden van de dag, maar heb je ook even de tijd om quality time door te brengen met je gezin. Met het oog op deze kostbare momentjes is het duidelijk geworden dat er veel aandacht besteed moet worden aan de inrichting en styling van dit centrale punt in de woning. In dit artikel besteden we meer aandacht aan de moderne keuken en vertellen we meer over de kenmerken van deze populaire keukenstijl.

Moderne toepassingen

Bij een moderne keuken moet je niet alleen denken aan moderne en technische snufjes, maar die mogen er uiteraard wel zijn! Wat dacht je bijvoorbeeld van een gave designradiator in de keuken? Een designradiator in de keuken? Veel mensen zullen nu hun wenkbrauwen optrekken uit pure verbazing. Maar het is echt waar, ook in de keuken wordt de designradiator steeds populairder. Ideaal om je handdoeken en theedoeken op te laten drogen! Bovendien kan de juiste designradiator ook nog eens veel doen voor de sfeer in de keuken. In een moderne keuken kunnen andere moderne toepassingen natuurlijk ook niet ontbreken. Denk aan een vaatwasser, ingebouwde koffiezetapparaat, luxe fornuis en ga zo maar door. Gemak dient de mens, toch?

 

vaatwasser

Strak en modern

Bij een moderne keuken denken we vooral aan een strakke uitstraling waarbij de keuken naadloos oogt. Qua kleurencombinaties zijn de moderne keukens vaak niet erg uitgebreid. Zwart en wit komt vaak voor, maar ook geheel wit is een vaak gekozen kleur. Bij het strakke design past uiteraard een strak werkblad. Tip: kies voor een inbouwspoelbak in dezelfde stijl als het werkblad. Zo worden de strakke lijnen in de keuken niet onderbroken en creëer je gemakkelijk meer eenheid. Vergeet vooral niet om ook aan de uitstraling van de keukenkraan te denken. Deze kan de keuken maken of breken. Ga bij een moderne keuken dan ook niet voor een standaard kraan, maar kies voor een comfortabele kraan met een strakke uitstraling.

strak en moderne keuken

De uitstraling van de keukenkastjes

Bij een moderne keuken zie je vaak geen opvallende handgrepen. Sterker nog, vaak ontbreken de handgrepen zelfs en is het mogelijk om de kastjes met een lichte duw te openen. Bij greeploze kasten en lades zit vaak een Soft-motion systeem verwerkt. Dit is speciaal ontwikkelt om te voorkomen dat kasten en lades te hard dicht worden gedaan. Zodra deze een zetje krijgen zullen de kasten zelf op het einde afremmen om lichtjes te sluiten.

moderne keukenkasjes

Ingebouwde apparaten

Om de strakke uitstraling van de moderne keuken te behouden is het belangrijk dat er geen losse apparaten op het werkblad te zien zijn. Bij moderne keukens worden apparaten dan ook dikwijls ingebouwd, denk bijvoorbeeld aan het koffiezetapparaat. Het is belangrijk om hier voor de aanschaf van de keuken over na te denken. Zo kunnen er ‘loze’ kastjes gerealiseerd worden, waar vervolgens de apparaten in kunnen verdwijnen.

Geef een reactie