TuinWonen

Tips bij het aanschaffen van een jacuzzi in eigen tuin

jacuzzi in tuin
1.29KViews

Voor veel mensen is het altijd al een droom geweest om over een jacuzzi in de tuin te beschikken. Nu je eindelijk de ruimte en financiële middelen tot je beschikking hebt om deze droom ook daadwerkelijk uit te laten komen is het lastig om te bedenken waar je moet beginnen. Het aanschaffen van een jacuzzi gaat immers niet over één nacht ijs. In dit artikel geven we je een aantal handige tips en leggen we uit waar je precies op moet letten bij de aanschaf van een jacuzzi in eigen tuin. Ben jij al klaar voor het ultieme spa-momentje in eigen tuin?

Voor hoeveel personen?

Allereerst is het belangrijk om na te denken over het aantal personen dat gebruik gaat maken van de jacuzzi. Ben jij de enige die dol is op bubbelen of kan je partner en de rest van het gezin er ook wel wat van? Of misschien beschik jij wel over een grote vrienden- of familiekring die ook graag eens een relaxmomentje met jou doorbrengen. Jacuzzi’s heb je in vrijwel alle formaten. Van kleine eenpersoonsjacuzzi’s tot 8 of zelfs twaalfpersoonsjacuzzi’s. Zodra je weet voor hoeveel personen je een jacuzzi wilt aanschaffen is de eerste grote stap al gezet. Nu is het enkel nog een kwestie van zoeken naar de jacuzzi die voldoet aan al jouw wensen.

jacuzzi 8 personen

Wil je zitten of liggen?

Er zijn jacuzzi’s die de mogelijkheid bieden om zowel te kunnen zitten als liggen. Er bestaan ook jacuzzi’s die enkel geschikt zijn om in te liggen. Het water is hierbij ook niet erg diep, waardoor zwemmen niet mogelijk is. Het voordeel van liggende jacuzzi’s is dat deze wat compacter en minder breed zijn. Hierdoor heb je minder ruimte nodig in de tuin om deze te laten passen. Ga bij je zelf na wat je belangrijker vindt voor jouw jacuzzi van Bubbelkoning.

Let op het stroomverbruik

Een jacuzzi is natuurlijk een prachtig object voor de tuin, maar het brengt ook extra kosten met zich mee! Die kosten wil je uiteraard zo laag mogelijk houden. Gelukkig zijn er heel veel verschillende jacuzzi modellen en is het altijd mogelijk om een duurzamere variant uit te kiezen. Het is enorm belangrijk om goed naar het stroomverbruik van de jacuzzi te kijken, alvorens je deze aanschaft. Zo voorkom je nare verrassingen op je energie afrekening. Gemiddeld kost een jacuzzi tussen de 0,80 en 1,35 euro per dag. Dit is uiteraard ook afhankelijk van het gebruik en de onderhoud.

Maak een overkapping in de tuin

Het is van essentieel belang dat een jacuzzi onder een overkapping geplaatst wordt. Zo verleng je niet alleen de levensduur, maar zorg je er ook nog eens voor dat je in elk seizoen kan genieten van een welverdiend ontspanningsmomentje.

Kies je voor extra’s of niet?

De meeste jacuzzi’s komen tegenwoordig met leuke extra’s. Denk bijvoorbeeld aan massagestralen of een radio. Ook het gebruik van verlichting is zeer populair. Of je kiest voor extra’s is geheel aan jou. Sommige mensen vinden het fijn om te genieten van ontspannende luxe. Anderen vinden enkel de bubbels al voldoende om tot rust te komen.

 

 

 

 

Geef een reactie