WonenWoonkamer

Geef je interieur een bijzondere uitstraling met deze gordijnsoorten

mooie gordijnen
1.22KViews

Je interieur een boost geven met de juiste raambekleding. Het klinkt allemaal zo makkelijk, maar de zoektocht naar de juiste raambekleding kan een hels karwei zijn. Ergens ook niet zo vreemd want als we alleen al kijken naar hoeveel verschillende soorten er zijn begint ons hoofd te duizelen. Als we kijken naar de meest gekozen vorm van raambekleding, gordijnen, zien we dat alleen daar al enorm veel verschillende varianten in te vinden zijn. Als je je interieur echt net dat beetje extra wilt mee geven doe je in dit artikel misschien wel wat inspiratie op.

Elektrische gordijnen

Steeds meer mensen kiezen voor elektrische gordijnen van Blinddesign. Gordijnen elektrisch bedienen is niet iets wat je veel ziet in woningen. De laatste jaren wint deze manier van bediening echter steeds meer aan populariteit. Zeg nou zelf, vanaf je luie stoel je gordijnen sluiten met slechts 1 druk op de knop? Dat klinkt toch heerlijk? Ondanks het gemak zijn er nog steeds veel mensen die twijfelen om voor deze elektronische bediening te gaan. Want waarom zou je hier voor kiezen als je ook gewoon op kunt staan en de gordijnen dicht kunt trekken? Zoveel extra moeite kost dat niet toch? De reden om voor elektrische gordijnen te gaan ligt inderdaad vaak bij gemak en luxe. Toch kunnen er ook andere redenen zijn waarom een elektronische bediening makkelijker is. Denk maar aan woningen waarbij de gordijnen op een onpraktische plek moeten hangen. Bijvoorbeeld achter een bank of kast. Dan is het gordijn dichttrekken een hele klus. Met een elektronische bediening gaat dit een stuk makkelijker. Ook kan deze bediening ideaal zijn voor mensen die slecht ter been zijn of bij gordijnen die gemaakt zijn van te zware stoffen om zelf handmatig te bedienen. Of je nu voor luxe kiest of voor handmatige bediening, met het juiste gordijn maak jij je interieur helemaal compleet.

elektrische gordijn

Gordijnen met wave plooi

Met de juiste plooi in het gordijn bepaal jij voor het grootste gedeelte de uitstraling binnen je interieur. De afgelopen jaren is de vraag naar gordijnen met wave plooi enorm toegenomen. Wave gordijnen van blinddesign.nl zijn niet voor niets enorm in trek de laatste jaren. De uitstraling van deze gordijnen wordt ook wel mysterieus en uniek genoemd. Door het golvende effect in de plooi krijgt het gordijn een strakke en moderne uitstraling. Voorheen was deze plooi niet zo populair omdat er weinig mooie ophangsystemen beschikbaar waren. Inmiddels worden de ophangsystemen steeds mooier en is het helemaal niet erg als je nog een stukje rails ziet. De populariteit voor de wave plooi in gordijnen is niet geheel nieuw. Vroeger werden gordijnen met ingeslagen ringen gemaakt en deze werden vervolgens in een roede te hangen. Het natuurlijke effect was dat de gordijn zelf ging golven. Dit effect vonden veel mensen prachtig, maar de roede had wel nadelen. Deze begon al snel te buigen onder het gewicht van het gordijn. Doormiddel van de nieuwe en innovatieve Wave gordijnen van onder andere Blinddesign is dit verleden tijd.

gordijn met plooi

Geef een reactie