KeukenWonenWoonkamer

Waarom een lichtkoepel klasse geeft aan je woning

lightkopel woning
1.98KViews

Wat is een lichtkoepel en wat doet deze met de uitstraling van jouw woning?

Een lichtkoepel is een echte aanvulling op de uitstraling van jouw huis. Sterker nog, een lichtkoepel geeft een superieure klasse aan jouw woning. Je huis is namelijk nooit meer hetzelfde nadat je een lichtkoepel hebt laten plaatsen. Maar wat maakt een lichtkoepel nu zo prestigieus en uniek?

Licht geeft figuurlijk lucht

Een lichtkoepel zorgt voor een veel lichtere kamer, wat je letterlijk lucht geeft. In ruimtes die voorzien zijn van een lichtkoepel voelen mensen zich automatisch relaxed en tevreden. Dat kom omdat de verlichte ruimte door het extra licht dat via de lichtkoepel binnenkomt, een stuk ruimer lijkt. Je waant je in een grotere ruimte en door het licht kun je ook alles – zoals meubels, schilderijen of de boekenkast – veel beter zien.

lightkoepel glas

Qua design is een lichtkoepel echt mooi om te zien

De uitstraling van een lichtkoepel doet iets met je als je ernaar kijkt. Een lichtkoepel geeft kamers visueel een strakke, moderne of juist klassieke uitstraling, afhankelijk van het soort lichtkoepel dat je hebt laten plaatsen. Zo kun je kiezen voor grote lichtkoepels die een mooi panoramazicht naar boven toe bieden. Of, als je wilt dat de lichtkoepel kan ventileren, schaf je een flexibele dakkoepel aan, die op de ventilatiestand gezet kan worden. Naast dit soort design lichtkoepels, zijn er ook andere varianten lichtkoepels beschikbaar. Hierbij kun je denken aan lichtstraten en daglichtbuizen of vaste lichtkoepels.

Een lichtkoepel is klasse omdat je iets voor het milieu doet

Naast het fraaie uiterlijk van lichtkoepels, geven deze koepels niet alleen visueel, maar ook qua gevoel de nodige voldoening. Met een lichtkoepel doe je namelijk iets goed voor het milieu en klimaat. Doordat lichtkoepels tot wel vijftig procent extra daglicht laten binnenvallen, hoeft overdag en in de vroeg avond de kunstmatige verlichting minder lang aangezet te worden. Dit gaat je flink besparen op het energieverbruik. En voorts is een lichtkoepel in de koude maanden van oktober tot februari goede warmtebron, die extra zonlicht en dus warmte binnenlaat. Met name op koude, maar zonnige dagen kan de kachel hierdoor lager gezet worden en verstook je minder gas. Omdat moderne lichtkoepels goed geïsoleerd zijn, hoef je daarbij niet bang te zijn voor warmteverlies. De kieren en randen van een lichtkoepel sluiten naadloos op elkaar aan en zijn zo gemaakt, dat ze prima isoleren.

lightkoepel woning

Lichtkoepels zijn kenmerkend voor luxueuze gebouwen

Een lichtkoepel worden al decennialang gebruikt in grote openbare gebouwen, zoals musea, kerken, maar ook paleizen en winkelcentra. Mede hierdoor roepen ze de associatie op van weelde, luxe en rijkdom. Een lichtkoepel in een woning biedt mede door dit positieve imago al gelijk vanaf het begin een klasse-uitstraling aan het interieur.

Geef een reactie