WonenWoonkamer

Plaids als ultieme sfeermaker in huis, welke kies jij?

1.15KViews

Plaids zijn er in alle soorten en maten. Dat de keuze zo ruim is vertelt ons ook maar weer hoe geliefd een plaid is. Waar voorheen plaids enkel gebruikt werden als dekentje om onder te liggen als het koud werd, zien we nu dat plaids ook steeds meer als deco item gebruikt worden in de woon- of slaapkamer. Een plaid is het ideale item om de bank te stylen zonder daar al te veel geld aan uit te geven. Toch zorgen al die verschillende soorten er wel voor dat het lastig is om een keuze te maken. Met het najaar in het vooruitzicht wordt het hoog tijd om eens extra aandacht te besteden aan het najaarsproof maken van de woonkamer. En dat begint allemaal met accessoires. In dit artikel vertellen we meer over de verschillende soorten plaids en hoe je deze het beste kunt combineren met jouw huidige interieur.

plaid interieur

Hoeveel soorten plaids zijn er eigenlijk?

Een simpel antwoord op deze vraag is niet gemakkelijk te geven. Er zijn ontelbaar verschillende soorten plaids en zelfs doeken met dezelfde benaming, denk maar aan omslagdoeken, een quilt of een sprei. Niet alleen de naam is multifunctioneel maar ook de plaid zelf. In de winters gebruik je hem om lekker in weg te duiken op de bank en te genieten van de comfortabele warmte. In de zomer kan je hem lekker buitenshuis gebruiken als de avonden wat koeler worden. Een bijzondere plaid is de grand foulard, dit is eigenlijk meer een sprei dan een plaid en wordt gebruikt om bedden of banken te bedekken. Dit is ideaal als je bank aan vervanging toe is en je nog niet over voldoende financiële middelen beschikt om deze te vernieuwen. Bovendien kan je met een plaid ook nog eens de gehele uitstraling van een bank beïnvloeden. Als je de moderne en strakke interieurstijl een beetje zat ben, maak je het gemakkelijk knusser en klassieker met een mooie plaid. Veranderingen aanbrengen in het interieur hoeft zo helemaal niet veel geld te kosten.

Bijzondere plaids: de Klippan plaids

Om je woning net dat beetje extra te geven is het leuk om speelsheid aan te brengen in het interieur. Dat kan je doen door een grote eyecatcher in de woonkamer te plaatsen, maar ook door subtiele accessoires te gebruiken. Bijzondere plaids van zware kwaliteit kunnen hieraan bijdragen. De Klippan plaids kunnen niet ongenoemd blijven als we spreken over bijzondere plaids. Deze plaids worden op een eerlijke manier gemaakt. Dat houdt in dat de er tijdens de productie vooral is nagedacht over de effecten voor het milieu. Bovendien worden er geen schadelijke stoffen gebruikt. Hiermee is het een zeer duurzame keuze. De Klippan plaids bestaan uit lamswol en de structuur is erg dik waardoor het een zeer warme en aangename plaid is. Deze plaids zijn vooral geschikt voor koude avonden en barre winters. Klippan is een Zweeds merk dat ondertussen aardig zijn weg aan het vinden is in de harten van ons als Nederlanders.

Geef een reactie