WonenWoonkamer

3 tips voor het overleven van een verbouwing

tips bij het verbouwen
797Views

Het verbouwen van je woning kan veel stress opleveren. Loopt alles wel zoals je het voor ogen hebt? Dit is een vraag die veelvuldig door je hoofd kan spoken. Maar, je kan hier wat aan doen! Hoe dan vraag je jezelf af? Nou, door gebruik te maken van onze handige tips.

1. Plannen, plannen en nog eens plannen!

Ja, je raad het al, het maken van een gedetailleerde planning is de basis voor een stressloze verbouwing. Waaruit moet een planning bestaan? Uit de 4W’s natuurlijk! Wie moet wat wanneer doen en welke materialen heeft diegene daarbij nodig. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wat je allemaal moet regelen. Het is ook verstandig om ruim te plannen. Hiermee bedoelen we dat je

bijvoorbeeld enkele weken uitloop inplant. Hiermee kun je eventuele problemen mee opvangen. Zorg dat je 2 deadlines in je hoofd hebt, een zachte en harde. De zachte deadline is de meest gewenste einddatum. De harde deadline is de uiterste einddatum. De tijd tussen de zachte en harde deadline is de uitlooptijd waarin je problemen kunt opvangen. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat iemand ziek is of dat materialen niet of verkeerd geleverd worden.

2. Zorg dat je alle materialen hebt om de klussen uit te voeren

Stel, je bent bezig met een klus en je komt erachter dat je niet genoeg of de juiste materialen hebt. Je moet in de auto stappen om zelf de spullen op te halen bij de winkel. Dit kan natuurlijk ook zorgen voor de nodige stress. Zorg daarom dat je van tevoren een uitgebreide lijst maakt met materialen die je nodig hebt. Vaak denk je wel na over de logische dingen, zoals het gereedschap, maar vergeet je wat dingen die misschien niet zo voor de hand liggen. Bij een verbouwing komt bijvoorbeeld veel afval vrij. Het is daarom niet geheel onverstandig om een afvalcontainer te huren.

tips verbouwen

3. Schakel de hulptroepen in

Je wilt natuurlijk dat de verbouwing op een professionele manier verloopt. Hiervoor kun je experts, zoals een timmerman of schilder inhuren. Maar je kan uiteraard ook eens rondkijken in je bekende kringen om te kijken of je niet toevallig een timmerman als oom hebt of een vriend als schilder. Door bekenden in te schakelen bespaar je jezelf alweer een hoop kosten. Daarnaast is het natuurlijk ook erg gezellig om samen te klussen. Zo kun je aan het einde van de dag gezellig samen een drankje drinken

tips overleven verbouwen

Geef een reactie