InterieurWonenWoonkamer

Heerlijke geuren binnen het interieur

Heerlijke geuren interieur
913Views

Bij het stylen van ons interieur, denken we meestal niet aan het gebruik van overheerlijke geuren. Gek eigenlijk, aangezien we wel al onze andere zintuigen gebruiken. We bekijken de uitstraling van de woning, voelen aan bepaalde materialen en luisteren naar het geluid van bepaalde deco items. Dat is dan ook de perfecte manier om jou een goed gevoel te geven als je een huis binnenstapt. Door het betoveren van alle zintuigen, zullen jouw hersenen een seintje geven aan de hersenen. Hierdoor voel je je meer op je gemak en voel je je sneller thuis. Toch wordt er één zintuig dikwijls vergeten: het reukorgaan. Deze is echter van essentieel belang voor een fijne sfeer in huis. In deze blog vertellen we waarom etherische oliën niet mag ontbreken in huis en wat de invloed is van heerlijke geuren in combinatie met een warm interieur.

Het belang van geuren binnen ons interieur

Je loopt een woning binnen en wordt direct overrompeld door een onfrisse geur. Je ruikt misschien sigarettenrook, huisdieren of zelfs een woning die in lange tijd niet schoongemaakt is. Dit kan je direct een onaangenaam gevoel geven, waardoor je het liefst zo snel mogelijk weer de woning verlaat. Herken je deze situatie? Dan weet je waarschijnlijk heel goed dat een frisse woning juist het tegenovergestelde effect heeft. De oorzaak hiervan ligt in onze meest primitieve eigenschappen. Vroeger werden onze zintuigen toegepast om ons te waarschuwen voor gevaar. Als we onraad roken, doken we snel weg. Deze vluchtreactie hebben we nog steeds, al is dat uiteraard in mindere mate, bij nare geurtjes. Een simpel voorbeeld is dat we bijvoorbeeld ruiken of een product over datum is, dit doen we om gevaren te voorkomen. Voorkom vluchtreacties binnen jouw woning en maak gebruik van lekkere etherische oliën om de lucht te voorzien van een frisse geur.

Pepermunt etherische olie
https://geurwolkje.nl/collections/etherische-olie/products/pepermunt-100-etherische-olien-10ml

Waarom etherische oliën?

Er zijn ontzettend veel manieren om nare luchtjes uit een woning te verwijderen. Zo zien we vaak luchtjes die in een stopcontact moeten worden aangesloten. Hierbij zal deze gedurende een aantal weken een bepaalde lucht verspreiden. Het nadeel van deze luchtjes is dat ze vaak slecht zijn voor het milieu en hogere energiekosten met zich mee brengen. Daarnaast spreken we over een chemische- en zeker geen aangename lucht. Etherische oliën zijn een geconcentreerd natuurlijk product en verspreiden op een natuurlijke manier de heerlijkste luchtjes. Deze worden vaak verspreidt door middel van een aroma vernevelaar en geven zo de woning net een beetje extra diepte. Je kan zelf variëren met luchtjes, dit is compleet afhankelijk van eigen smaak en gemoedstoestand. Etherische oliën zijn immers niet alleen interieurversterkers, maar bieden ook nog eens talloze gezondheidsvoordelen aan de gebruiker. Denk aan het verminderen van stress, het verbeteren van de nachtrust, verminderen van hoofdpijn en migraine en het geven van een mentale oppepper. Voor elke gezondheidsreden is het mogelijk om een andere olie aan te schaffen. Zo heb je altijd keuze uit een groot scala aan etherische oliën en is het mogelijk om jouw gemoedsrust een oppepper te geven als dat nodig is.

Geef een reactie