InterieurWonen

Winterjassen praktisch opbergen binnen het interieur

winterjas ophangen interieur
741Views

De winter nadert met rasse schreden en dat betekent dat onze meest favoriete tijd van het jaar eindelijk weer is aangebroken. De tijd waarin kaarsjes ons interieur verrijken, plaids weer uit de kast worden getrokken en de kerstboom uiteindelijk weer zijn plekje in de kamer veroverd. Met de komst van de winter, is het ook weer hoog tijd om de winterjassen naar beneden te halen. Daar komt echter vaak een groot praktisch probleem bij kijken. Winterjassen zijn immers vaak groot en lomp en zijn geen echte verrijking van het interieur. Gelukkig zijn er genoeg manieren om winterjassen praktisch en stijlvol op te bergen. In deze blog geven we je een aantal handige tips.

Slimme opbergsystemen

Als je erg handig bent, is het ontzettend leuk om zelf een opbergsysteem in elkaar te knutselen. Je vindt tegenwoordig genoeg ideeën op Pinterest of andere kanalen waar creatieve geesten hun talenten delen. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om outside-the-box te denken en de woning nog persoonlijker te maken. Ben je niet zo handig? Niet getreurd! Er zijn genoeg slimme opbergsystemen te koop in de winkels. Even schuren en een nieuwe laag verf en deze past prima binnen jouw interieur.

winter

Breng een bezoekje aan de kringloopwinkel

Een winterjas heren opbergen, hoeft helemaal niet lastig te zijn. Zeker niet met het juiste opbergsysteem. Wil je tegelijkertijd ook nog eens de huidige woontrends volgen? Schaf dan een kapstok of opbergsysteem aan bij een kringloopwinkel. Deze staan helemaal in het tegen van duurzaamheid en het hergebruiken van retro items, dit sluit dan ook perfect aan bij de huidige woontrends. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om deze items geheel op te knappen naar eigen wens, zodat ze beter aansluiten op de rest van je interieur.

Zorg voor contrast en speelsheid

De meeste mensen kiezen hun meubels en deco items allemaal uit op basis van dezelfde stijl en kleuren. Dit kan een heel mooi totaalplaatje opleveren, maar kan het huis tegelijkertijd ook een beetje saai en eentonig maken. Juist met kleine elementen, zoals een kapstok of kledingrek, is het mogelijk om meer contrast, speelsheid en sfeer in de woning te brengen. Maak hier dan ook gretig gebruik van en wees niet bang om te kiezen voor andere materialen of kleuren. Laat je creativiteit de vrije loop en blijf outside-the-box denken. Waarschijnlijk verras je jezelf met de uitkomst.

Betrek de kinderen in het bedenken van een praktische oplossing

Het aanbrengen van kleine veranderingen binnen het interieur kan enorm leuk zijn. Zeker als het gaat om het bedenken van praktische oplossingen voor het ophangen van een winterjas. Dan zijn de keuzes immers eindeloos. Bovendien geeft dit je de gelegenheid om het gehele gezin te betrekken en zo het interieur te verrijken met een persoonlijke eyecatcher. Je kunt ook heel gemakkelijk zelf een eyecatcher maken. Koop in een doe-het-zelf-winkel enkele houten knoppen en schilder deze samen met de kinderen in leuke felle kleuren. Bevestig ze vervolgens aan de muur en gebruik deze als kapstok. Deze kleurrijke en persoonlijke toevoeging maakt jouw interieur helemaal af.

 

Geef een reactie