InterieurSlaapkamerWonenWoonkamer

Alles wat je moet weten over glasweefselbehang

Behang natuur
286Views

Heb je ooit wel eens gehoord van glasweefselbehang? Misschien wel, maar weet je ook wat het precies is? Glasweefselbehang is namelijk nog een tamelijk nieuw behangsoort. Daarnaast krijgt het ook nog wel eens andere termen toegespeeld. Zo wordt het dikwijls glasvliesbehang, stucbehang of glasvezelbehang genoemd. De functie van het behang blijft echter hetzelfde: het verdoezelen van beschadigde muren. Hierdoor geniet je weer van gladde en strakke muren. Met een kleine finishing touch ziet je muur er vervolgens weer als nieuw uit. Benieuwd naar de voordelen en de verschillende toepassingen van glasweefselbehang? Lees dan snel verder!

Duurzame karakter

Het grootste voordeel van glasweefselbehang is toch wel het duurzame karakter. Door het kwalitatieve materiaal, bestaande uit fijne glasvezels die samen een sterk gaas vormen, geniet je van een stootvast en waterwerend behang. Dat is belangrijk in deze tijd, want we stellen steeds hogere eisen aan ons interieur op basis van duurzaamheid. Het milieu speelt een steeds belangrijkere rol en dat is duidelijk te zien in onze keuze voor producten. Zo hoef je niet om de 5 jaar te behangen, maar geniet je minstens 25 jaar van een prachtige wandafwerking.

Finishing touch

Glasweefselbehang heeft geen decoratieve functie. Hoewel, het verdoezelt beschadigde muren dus in zekere zin zal het de uitstraling van de woning verbeteren. Je wordt echter getrakteerd op een (nog) leeg canvas. De muren zijn weer wit, kaal, strak en glad. Dit betekent dat je zelf nog voor de finishing touch moet zorgen. Jungle behang kopen is bijvoorbeeld een goede manier om de kinderkamer op te vrolijken of kies voor een frisse kleur in de woonkamer. Met de juiste finishing touch op jouw vernieuwde muren, geniet je weer van een geheel nieuw uitziende woning.

Eigenschappen van glasweefselbehang

Door de jaren heen is glasweefselbehang steeds een beetje veranderd. Inmiddels beschik je over enorme invloed om de wandafwerking in huis geheel naar wens te maken. Glasweefselbehang kan namelijk op verschillende manieren worden toegepast.

Zo kan je door de combinatie van verschillende weefselsoorten uit een veelvoud aan eindafwerkingen kiezen. Daarnaast varieert de structuur van de muren. Kies je voor een grove structuur of zie je de muren liever zo glad mogelijk? Aan jou de keuze.

Glasweefselbehang aanbrengen: uitbesteden of zelf doen?

Glasweefselbehang geeft een mooi straks resultaat en is makkelijk in gebruik. Daarom kun je het zelf gemakkelijk aanbrengen maar je kunt glasvezelbehang ook laten uitbesteden van Glasvezelbehangers. Zo weet je zeker dat het resultaat geheel naar wens zal zijn. Bovendien bespaart het je ook nog eens veel tijd, stress & moeite. Dus ga maar lekker onderuit zitten en zie jouw muren veranderen!

Geef een reactie