InterieurWonen

5 redenen om voor een pvc visgraat vloer te kiezen

pvc visgraat vloer te kiezen
301Views

PVC vloeren zijn in enkele jaren tijd enorm populair geworden. Hoewel laminaat tegenwoordig nog steeds vaak gekozen wordt, heeft pvc een enorme inhaalslag gemaakt. En dat is ook niet zo vreemd, want deze vloeren beschikken over tal van verschillende voordelen. Het opvallendste kenmerk van pvc is dat dit volledig van kunststof is gemaakt. En kunststof biedt veel voordelen. Pvc vloeren zijn gewild, dat is duidelijk. Maar er is één soort pvc vloer waar we écht geen genoeg meer van kunnen krijgen: de pvc vloer met visgraatmotief. Een pvc visgraat vloer is natuurlijk niet zonder reden zo populair geworden. Wij zetten de 5 belangrijkste redenen om voor deze vloer te kiezen op een rijtje.

1.    Zeer exclusieve uitstraling


Het grootste voordeel van een pvc visgraat vloer is natuurlijk de bijzondere en zeer exclusieve uitstraling. Het visgraatmotiefje is eigenlijk al heel wat jaren populair. Deze past dan ook bij heel veel verschillende interieurtrends. Het maakt niet uit hoe vaak je je interieur aan veranderingen blootstelt, een visgraat patroon zal zich altijd als een kameleon aanpassen en perfect aansluiten op het interieur. Daardoor beschik je over een zeer tijdloze vloer, waar je heel wat jaren plezier van kunt hebben. Dit in combinatie met de standaard voordelen van pvc maakt het geen wonder dat deze vloer zo populair is geworden.

2.    Voordeliger dan echt hout

Houten vloeren behoren nog altijd tot één van de populairste vloersoorten. Hoewel de meeste mensen vooral voor houten vloeren kiezen door de geweldige uitstraling, beschikt hout ook over enkel nadelen. Zo vergt het meer onderhoud dan pvc of laminaat én is het ook nog eens een stuk prijziger. Wanneer je kiest voor een pvc visgraat vloer, bespaar je eenvoudig heel veel geld. Bovendien zijn de meeste pvc vloeren tegenwoordig niet meer van echte houten vloeren te onderscheiden. Hierdoor geniet je wel van de geweldige uitstraling van hout, maar combineer je dit met de talloze voordelen van pvc. Het beste van beide werelden.

3.    Geluiddempend


Waar houten vloeren nog wel eens willen kraken, beschikken pvc vloeren juist over ontzettend hoge geluiddempende kwaliteiten. Het is dan ook niet vreemd dat de pvc vloer met name in appartementen en flats wordt gebruikt. Hier is het natuurlijk heel prettig als je zonder contactgeluid over je vloer kunt lopen en zo de buren niet tot last zult zijn. Ook kan een pvc vloer heel prettig zijn voor de kinderkamers. Zo heb je beneden geen last van het geluid van spelende kinderen.

4.    Slijtvast

Ben je ontzettend onhandig en laat je bijna iedere dag wel een keer iets uit je handen vallen? Of wordt er door een druk gezin altijd wel iets omgestoten? Dan is het een fijn idee als de vloer tegen een stootje kan. Gelukkig zijn alle pvc vloeren slijtvast. Hierdoor kunnen ze tegen een stootje, ontstaan er vrijwel geen krassen en zijn ze ook nog eens vrijwel onderhoudsvrij. De perfecte vloer voor ieder huishouden dus.

5.    Gemakkelijk te onderhouden

Natuurlijk wil je wel dat jouw mooie visgraat pvc vloer zo lang mogelijk mooi blijft. In een al drukke levensstijl is het echter soms lastig om de vloer zorgvuldig te onderhouden. In dat geval is een pvc vloer helemaal een uitstekende keuze, want deze is eenvoudig mooi te houden. Met enkel regelmatig stofzuigen en incidenteel hou je de vloer in topconditie. Hier is weinig voor nodig en het vergt maar ene klein beetje tijd. Gemak dient de mens!

Geef een reactie