Wonen

De kenmerken van een intergas cv ketel

cv ketel regelmatig onderhoud
294Views

Je bent op zoek naar een nieuwe cv ketel. Iets wat tegenwoordig bijna een onmogelijke taak lijkt te zijn. Het aanbod is simpelweg veel te groot. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Want waar kies je voor? Zeker anno 2020/2021 is dit erg lastig. We leven in een maatschappij waar het milieu de hoogste prioriteit heeft. Inmiddels zijn we er wel achter wat voor invloed ons gedrag heeft gehad op het milieu. Dit proberen we nu te herstellen. Daar komt veel bij kijken. Een belangrijke factor is dan ook het kiezen voor energiezuinige apparaten. Maar in hoeverre is dit belangrijk bij het kiezen van een nieuwe cv ketel?

Heel belangrijk, zo blijkt wel. Oudere cv ketels zijn veel minder energiezuinig dan de meeste nieuwe modellen. Een goed voorbeeld van een energiezuinig model zijn de cv ketels van Intergas. Met een hr ketel intergas geniet je van een meer efficiëntere warmteverdeling, minder warmteverlies en bovenal minder CO2-uitstoot. Dit is beter voor het milieu én voor de portemonnee. In dit artikel vertellen we je meer over de belangrijkste kenmerken van een intergas cv ketel.

Unieke warmtewisselaar


De afgelopen jaren zijn de leveranciers van cv ketels druk bezig geweest om hun producten te verbeteren. Hoog Rendement cv-ketels bestaan dan ook al een tijdje. Toch mag niet vergeten worden dat Intergas de eerste was die een dubbel HR beloofde. Maar wat houdt dit precies in?

Met een dubbel HR wordt bedoeld dat er zowel sprake is van hoog rendement op de verwarming als op warm water. Dit is mogelijk dankzij de unieke aluminium warmtewisselaar in combinatie met gescheiden koperen circuits. Hierbij heeft Intergas ook heel veel aandacht besteedt aan de problemen die voorheen bij oudere modellen zijn opgetreden. Zo heb je ook cv-ketels die over een zogenaamde 3-tak installatie beschikken. Dit leek in eerste instantie een slimme zet, maar leverde ontzettend veel storingen op. Dit dreef veel gebruikers tot absolute wanhoop. Met de nieuwste HR ketels van Intergas zijn al deze kinderziektes verdwenen en geniet je volop van een fantastische innovatieve en energiezuinige technologie. Dat is goed nieuws voor de consument.

Verschillende uitvoeringen mogelijk

Intergas is al jaren op zoek naar een cv ketel die voor iedereen geschikt is. Het moet immers niet zo zijn dat iemand die alleen in een flat woont geen gebruik kan maken van deze Hoog Rendement ketels. Dit mag niet enkel weggelegd zijn voor grote gezinnen of mensen die in enorme huizen wonen. Daarom is Intergas erop gebrand om heel veel verschillende uitvoeringen beschikbaar te stellen. Zo is er voor iedereen de juiste ketel te vinden en betaal je nooit te veel. Over rendement gesproken!

Compacter

Opvallend voor de Intergas hr ketels is dat ze veel compacter zijn dan andere modellen. Hierdoor nemen ze aanzienlijk minder ruimte in beslag en zijn ze ook niet al te groot om tegenaan te kijken. Dit zorgt voor extra ruimte in huis én bevordert de sfeer in de woning.

Geef een reactie