InterieurSlaapkamer

Tips voor het vinden van een goede kledingkast

Tips voor het vinden van een goede kledingkast
140Views

Een kledingkast is onmisbaar in iedere woning. In vrijwel iedere slaapkamer vind je dan ook wel één of meerdere kledingkasten. Hoewel de meeste mensen een kledingkast in de slaapkamer plaatsen, kunnen ze ook op andere plekken in huis worden gebruikt. Bijvoorbeeld om een luxe inloopkast te creëren of om meer opbergruimte voor de jassen in de hal te realiseren. Wanneer je toe bent aan een nieuwe kledingkast, dan wil je hier natuurlijk ook jaren plezier van hebben. Het moet dan ook niet zo zijn dat de kast na enkele maanden al niet meer aan de wensen voldoet. Een kledingkast kopen is dan ook niet gemakkelijk. Je moet met heel veel verschillende zaken rekening houden. Daarom vind je hier enkele handige tips voor het vinden van een goede kledingkast om je alvast een beetje op weg te helpen.

Beschikbare ruimte

Voordat je een kledingkast gaat kopen is het eerst belangrijk om te bepalen in welke ruimte deze komt te staan. Zodra je dit weet, kun je ook direct bedenken waar de kast terecht komt. In welke hoek of tegen welke muur komt deze te staan? En belangrijker nog: hoeveel ruimte is hier aanwezig? Hoe groot mag de kast maximaal zijn? Houd niet alleen rekening met de ruimte die nodig is om de kast te kunnen plaatsen, maar ook met de ruimte als je de kast opent. Het is niet handig als de deurtjes telkens maar half open kunnen, omdat ze anders een deur of ander meubelstuk raken.

Is er relatief weinig ruimte in de kamer en lukt het daarom vrijwel niet om de juiste kast te vinden? Denk dan na over een schuifdeurkast. Doordat de kasten niet naar buiten toe openen en in de rails blijven, zal dit een stuk minder ruimte vragen. Hierdoor bieden schuifdeurkasten de perfecte oplossing in kleine ruimtes.

Zijn extra accessoires noodzakelijk?

Bedenk tevens of extra accessoires noodzakelijk zijn bij de aankoop van een nieuwe kledingkast. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat er ook een extra spiegel op de kast wordt geplaatst, zodat je deze niet meer los in de kamer hoeft te plaatsen? Of heb je baat bij extra verlichting om zo de sfeer en de functionaliteit van de kamer te verhogen? Indien je hier baat bij hebt, dan kan het slim zijn om te kijken naar kledingkasten die hier standaard mee zijn uitgerust. Als deze elementen allemaal al in overvloed in de kamer beschikbaar zijn, dan kun je ook geld besparen door deze juist niet bij de kast te eisen.

De stijl van de kamer

Ook is het belangrijk om rekening te houden met de interieurstijl van de kamer waar deze kast wordt geplaatst. Het is natuurlijk mooi als de stijl van de kledingkast hierop aan zal sluiten. Je kunt er ook voor kiezen om juist een kast te kopen die de sfeer verhoogt die jij graag ziet, maar nog niet uitdrukkelijk in de kamer aanwezig is. Wanneer je nu nog over een Scandinavische slaapkamer beschikt, maar deze graag wilt verrijken met industriële elementen is het bijvoorbeeld een leuk idee om dan voor een stoere en robuuste industriële kast te kiezen. Zo zorg je er direct voor dat de kamer over extra sfeer beschikt!

Geef een reactie