InterieurWonen

De belangrijkste redenen om te kiezen voor een pvc visgraat vloer

De belangrijkste redenen om te kiezen voor een pvc visgraat vloer
332Views

PVC vloeren zijn nog nooit zó gewild geweest. Inmiddels worden ze in steeds meer woningen geïntroduceerd en hebben ze zelfs de laminaatvloer van haar troon gestoten. De vraag naar pvc vloeren lijkt met de dag te stijgen en het aanbod hobbelt hier een beetje achteraan. Gelukkig betekent niet dat er onvoldoende keuze is. Sterker nog: er is genoeg te vinden op het gebied van pvc vloeren. Een vloer die anno 2021 voornamelijk veel verkocht wordt is de pvc visgraat vloer. Deze vloer beschikt over alle voordelen van een traditionele pvc vloer en de uitstraling van een houten visgraatvloer. Dat is natuurlijk hét recept voor succes en dat is inmiddels ook duidelijk te merken.

Ben jij al bekend met alle voordelen van pvc vloeren? Of ben je simpelweg op zoek naar redenen om een pvc visgraat vloer te kiezen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de bijzondere eigenschappen van deze vloer en wat deze kunnen betekenen voor jouw woning en interieur.

Veel meer voordelen ten opzichte van een echte houten vloer

De natuurlijke uitstraling van een houten vloer doet bij veel mensen de harten sneller kloppen. Er gaat niets boven een prachtige houten vloer. Wanneer deze ook nog eens verrijkt is met een echt visgraatpatroon, dan is het natuurlijk helemaal genieten geblazen. Toch kiest lang niet iedereen meer voor een echte houten vloer en dat heeft verschillende redenen.

Ten eerste de prijs. Een houten vloer is over het algemeen gewoon stukken duurder dan iedere andere vloer. Aan een natuurproduct is nu eenmaal een flink prijskaartje verbonden. Daarnaast moet je ook denken aan het nodige onderhoud. Om een houten vloer in topconditie te houden is het belangrijk dat deze op de juiste manier onderhouden wordt. Hierdoor is het bijvoorbeeld ook noodzakelijk om speciale onderhouds- en reinigingsproducten voor houten vloeren te kopen. Ook dat kost weer extra geld. Bovendien kan een houten vloer na verloop van tijd ook nog eens gaan werken, waardoor de planken bol gaan staan en de fantastische uitstraling teniet wordt gedaan.

Een pvc vloer is in dit geval een prima alternatief. Deze is gemakkelijk schoon te houden, vergt vrij weinig onderhoud en beschikt ook nog eens over de geweldige uitstraling van een echte houten vloer. Daarnaast is ook deze verkrijgbaar in de talloze patronen die je gewend bent van een houten vloer, zoals het visgraatpatroon.

Niet te onderscheiden van een echte houten visgraatvloer

De voordelen van een visgraat pvc vloer liegen er natuurlijk niet om. Toch twijfelen sommige mensen toch nog. Zij zijn bekend met de fantastische uitstraling van een echte houten vloer en kunnen zich niet voorstellen dat een pvc vloer dit ook maar enigszins kan evenaren. Niets is echter minder waar, want de huidige pvc vloeren zijn namelijk simpelweg niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Op het eerste gezicht zal je dan ook niet zien of je met een houten of een pvc vloer te maken hebt.

Geef een reactie