InterieurSlaapkamerWonen

Waarom een goed bed zo belangrijk is

Waarom een goed bed zo belangrijk is
620Views

Een goede nachtrust is van essentieel belang voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Iemand die structureel te weinig slaapt krijgt al snel te maken met zeer uiteenlopende klachten. Hierbij kan je denken aan kleine dingen zoals een slecht humeur, maar ook aan grotere problemen zoals depressies en een lage weerstand. Bij het verhelpen van slaapproblemen wordt echter vaak de rol van een goed bed onderschat. 

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst een op de drie Nederlanders regelmatig slaapproblemen ervaart. In de meeste gevallen wordt hierbij vooral naar de mentale gemoedstoestand gekeken. Men piekert teveel, is te gestrest in het dagelijks leven of gaat simpelweg niet op tijd naar bed. Deze dingen worden vaak verholpen door het innemen van slaapmedicatie of het volgen van therapie. Hoewel sommige slaapproblemen inderdaad op deze wijze verholpen kunnen worden, blijkt ook in heel veel gevallen een gebrek aan een bezoekje aan de beste beddenwinkel het probleem. De rol van een goed bed bij een betere nachtrust mag dan ook zeker niet onderschat worden. 

Waar moet je op letten?

Slaap je al tijden slecht en lijkt niets te helpen om dit probleem op te lossen? Dan is het een goed idee om eens naar jouw bedcombinatie te kijken. In veel gevallen speelt de keuze voor een goed matras, hoofdkussen en bedbodem een grote rol. Maar waar moet je op letten als je een nieuw bed aanschaft?

Wanneer je een nieuw bed gaat kopen zal je al snel merken dat het aanbod ontzettend groot is. Welk bed gekozen wordt hangt volkomen af van je eigen smaak en persoonlijke wensen. Let bij de aanschaf van een nieuw bed echter niet alleen op de uitstraling. Het matras en de bedbodem zijn veel belangrijker voor een goede nachtrust. Toch blijkt uit onderzoek dat maar liefst twee derde van de Nederlanders hier een grote fout maakt.

Om te onderzoeken of je het juiste bed koopt is het belangrijk dat je deze eerst uitprobeert. Gelukkig is proefliggen bij veel beddenwinkels mogelijk. Ga hierbij minimaal een half uur op het bed naar jouw keuze liggen. Neem bij voorkeur je favoriete slaaphouding aan en bekijk wat het bed voor jou kan betekenen. Het is natuurlijk nog veel beter als je hier ook al op kunt slapen. Vraag daarom na of het bij een beddenwinkel Amsterdam mogelijk is om een bed op de proef te kopen. Hierbij kun je enkele dagen tot weken het bed uitproberen en zo kijken of deze geheel naar wens is. Bevalt hij toch niet? Dan retourneer je hem voor een ander exemplaar. Zo bega je nooit een miskoop.

Hoe kies je het juiste matras?

Een goed matras is ontzettend belangrijk om jouw nachtrust te verbeteren. Toch blijkt maar weer dat veel mensen dit vergeten. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat we doorgaans te lang op hetzelfde matras liggen. Hierdoor verliest het matras zijn veerkracht en zal het minder ondersteuning bieden. Dit kan uiteindelijk resulteren in lichamelijke ongemakken en daardoor een minder kwalitatieve slaap. Wanneer een matras aan vervanging toe is, verschilt per type en de wijze waarop deze onderhouden wordt. Gemiddeld moet deze om de 10 jaar vervangen worden. Maar hoe kies je het juiste matras?

Ook hier zie je weer dat het aanbod ontzettend groot is. Probeer daarom verschillende soorten uit en vraag opnieuw of ‘proefslapen’ mogelijk is. Houd er ook rekening mee dat niet ieder type matras geschikt kan zijn voor jouw bedbodem. Door het grote aanbod van matrassen is het soms lastig om een keuze te maken. Lees daarom van tevoren alvast wat reviews over verschillende matrassen en beoordeel zo welke mogelijk geschikt zal zijn.

Geef een reactie