InterieurWonen

Waarom een gietvloer jouw interieur een ware boost geeft

Waarom een gietvloer jouw interieur een ware boost geeft
428Views

De inrichting van een huis is voor een groot deel van de vloeren en muren afhankelijk. Wanneer deze niet op orde zijn, zal je interieur – hoe perfect deze ook gestyled is – nooit het gewenste effect hebben. Ben jij van plan om je interieur een boost te geven en ben je daarvoor op zoek naar nieuwe vloerbekleding? Dan heb je alvast een goede eerste stap gezet. Maar heb je naast de standaard laminaatvloeren, parket of tapijt ook wel eens aan een gietvloer gedacht? Nee? Dan geven we je in dit artikel genoeg redenen om dit wél te doen!

Open en ruimtelijke uitstraling

Het grootste voordeel van een gietvloer is verreweg de uitstraling. Deze is werkelijk met geen enkele pen te beschrijven. Bovendien is hij ook niet te evenaren door al die andere vloersoorten. Een gietvloer geeft jouw woning direct een open en ruimtelijke uitstraling. Iets wat met andere vloersoorten bijna niet mogelijk is. Dit komt doordat alle ruimtes direct met elkaar verbonden worden. Er bestaan geen kieren of naden tussen de vloerdelen, het is één geheel. Hierdoor geniet je van een prachtige eenheid in huis. Perfect voor ieder modern en minimalistisch interieur.

Waterdicht

Gaat er in jullie gezin nog wel eens een beker om? Of raak je weer eens in paniek als je huisdier toch weer een ongelukje heeft? Geen probleem! Er zijn weinig vloersoorten zo waterdicht als een gietvloer van G-vloeren.nl. De vloer is volledig waterdicht en kan daardoor in de gehele woning gebruikt worden. Niet alleen in de woonkamer, keuken en slaapkamer, maar ook in de aangrenzende badkamer is het de perfecte eyecatcher. Het is zelfs niet meer nodig om de vloer af te schermen tijdens het douchen. Deze zal ook bij direct contact met water altijd in topconditie blijven.

Geluiddempend

Met een geluiddempende vloer hoef je je minder zorgen te maken over het geluid wat je produceert. Daardoor hebben buren minder last van je en kan je zelf zorgeloos door je woning heen bewegen. Bovendien kan je zo ook met alle gemak een feestje geven, want geluidsoverlast zal nauwelijks ter sprake worden gebracht.

Ook in eigen huis zijn de geluiddempende kwaliteiten van een gietvloer ontzettend praktisch. Bijvoorbeeld als je vroeg de deur uit wilt en de rest van het gezin nog ligt te slapen. Of als de kinderen boven heel druk zijn en jij ongestoord je serie wilt kijken of nog even wat wilt werken.

Eenvoudig te onderhouden

Vandaag de dag zijn de meeste mensen altijd enorm druk. We zijn druk met werk, het onderhouden van een gezin en het huishouden. Daarnaast wil je natuurlijk ook nog wel eens wat leuks doen. Wanneer je vloer dan ook nog eens heel veel onderhoud verschaft, zal dit je humeur of energielevel niet bepaald ten goede komen. Gelukkig is het onderhoud van een gietvloer te verwaarlozen. Vlekken, spetters of voetstappen zijn eenvoudig te verwijderen met een mop en één keer stofzuigen in de week is voldoende. Meer onderhoud heeft een gietvloer niet nodig. Zo kan jij je concentreren op dingen die er écht toe doen.

Geef een reactie