SlaapkamerWonen

Zo tover je jouw zolder om tot gezellige slaapkamer

Zo tover je jouw zolder om tot gezellige slaapkamer
2KViews

Mensen die een zolder hebben, gebruiken deze vaak als slaapkamer. Dit omdat de zolder gelegenheid biedt tot een grote slaapkamer. Daarnaast ben je als volwassene zo ook enigszins afgesloten van de kinderen. Lees deze tips om erachter te komen hoe je van de zolder een gezellige slaapkamer maakt.

1.  Plaats een dakkapel

Door een dakkapel te plaatsen op zolder, vergroot je de ruimte aanzienlijk. Je hebt niet meer last van die benauwdheid, maar de ruimte komt ineens erg fris en groot te ogen. Daarnaast komt er ook veel meer licht binnen. Je hebt hierdoor helemaal niet meer het gevoel dat je op zolder slaapt. Verder vergroot een dakkapel de waarde van je huis ook aanzienlijk, wat natuurlijk altijd mooi is meegenomen. De kosten van een dakkapel hangen af van het materiaal dat je laat gebruiken.

2. Ga voor verf

Een likje verf kan wonderen verrichten. Door de muren een nieuwe kleur te geven, kan de kamer al veel gezelliger en frisser komen te ogen. Je kunt zelf gaan schilderen, maar het resultaat wordt vaak een stuk mooier als je het door een professionele schilder laat doen. De schilder vergelijken kan je een hoop geld schelen, dus doe dat vooral.

Vaak wordt aangeraden om drie muren in een neutrale kleur te verven en eentje in een felle kleur. Maar je kunt natuurlijk ook voor zachte tinten gaan in de slaapkamer, denk aan mintgroen of beige.

3. De juiste verlichting

Zeker op zolder is het van belang dat er genoeg verlichting is. Dit maakt de kamer gezellig en biedt daarnaast ook nog eens een romantische sfeer. Zorg bijvoorbeeld voor kaarsen, maar een slinger van led-lampjes doet ook voldoende werk. Het hangt een beetje af van jezelf wat jij het mooist vindt. Als je kaarsen gebruikt, moet je natuurlijk wel rekening houden met brandgevaar.

4. Accessoires gebruiken

Het gebruik van accessoires kan een slaapkamer in een klap omtoveren tot een paradijs. Ga dus naar de winkel en koop een boel accessoires. Denk aan een plaid, kussentjes, kaarsen enzovoort. Het hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Als je met een klein budget leuke accessoires wilt kopen, dan kan je bijvoorbeeld bij de kringloopwinkel kijken. Hier heb je vaak hele leuke accessoires te koop voor weinig geld.

 

Geef een reactie