TuinWonen

5 tips voor een budgetvriendelijke tuin

5 tips voor een budgetvriendelijke tuin
948Views

Nu het weer zomer is, trekken we massaal de tuin in om van de eerste zonnige dagen te genieten. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Zit jij met een stukje woestenij opgescheept en heb je werkelijk geen idee hoe je hier een acceptabel stuk grond van kunt maken? Is je geldbuidel tevens niet toereikend genoeg en heb je geen idee of jij deze zomer ook van jouw eigen tuin kunt genieten? Geen paniek! Door de juiste beslissingen te maken kan ook jij deze zomer heerlijk genieten van eigen tuin. Met de volgende 5 tips creëer jij een budgetvriendelijke tuin. 

1.         Wat heeft op dit moment prioriteit?

Stel eerst prioriteiten. Wat is er op dit moment echt nodig om van een veilige tuin te kunnen genieten? Zeker met kinderen of huisdieren is het belangrijk dat de tuin veilig is. Daarom moeten onveilige stukken grond, afval of dingen waar ze zich aan kunnen bezeren verwijderd worden.

Is de tuin wel veilig, maar doet deze een beetje saai aan en hebben jullie bovendien niks om op te zitten? Investeer dan eerst in een paar goede tuinmeubelen in regio Almere. Dit kan je immers zo duur maken als je zelf wilt en dit heeft prioriteit boven een gezellige tuin vol flora en fauna. Door eerst een prioriteitenlijstje op te stellen, weet je wat er zeker gedaan moet worden om van een fijne tuin te kunnen genieten. Hiermee voorkom je onnodige uitgaven. Doe nu eerst de dingen die echt noodzakelijk zijn. In de volgende maanden of jaren kan je altijd nog de extra’s toepassen!

2.         Maak zelf het tuinontwerp

Voor het aanleggen van een geheel nieuwe tuin is altijd een tuinontwerp nodig. Je moet immers zeker weten waar alles geplaatst moet worden en hoe de nieuwe tuin er ongeveer uit komt te zien. Dit kan je natuurlijk aan een professional overlaten, maar dat kost wel direct een stuk meer. Om meer geld in eigen zak te houden, kan je gelukkig je toevlucht vinden op het internet. Online vind je enorm veel verschillende voorbeelden van eenvoudige tuinontwerpen. Zo beschik je al over een goede basis.

3.         Stel een budget op

Als je niet veel te besteden hebt is het belangrijk om de geldzaken zo goed mogelijk op orde te houden. Stel daarom vooraf een budget vast en blijf hier ook rekening mee houden. Bewaar alle bonnetjes en voorkom zo dat je het budget overschrijdt. Door duidelijkheid te scheppen in je financiën, weet je precies waar je aan toe bent en wat precies mogelijk is.

4.         Houd de tuin basic

Als een goedkope tuinaanleg noodzakelijk is, moet je hier ook rekening mee houden in het ontwerp. Kies niet voor te veel poespas, maar houd de tuin zo basic mogelijk. Luxe elementen kunnen de kosten enorm doen laten stijgen, niet doen dus! Blijf bij het noodzakelijke. Op een later moment kan je de tuin altijd nog uitbreiden met luxere elementen. Voor nu is een basic tuin al voldoende.

5.         Kies voor goedkopere materialen

Ook de materialen die je kiest zijn van invloed op het uiteindelijke kostenplaatje. Sierbestrating is bijvoorbeeld relatief duur, maar kost daarentegen ook minder onderhoud dan goedkopere ondergronden zoals gras. Bepaal voor jezelf wat belangrijk is en of de prijs van groter belang is dan het onderhoud. Door te kiezen voor de juiste combinatie van materialen, druk je de prijs zoveel mogelijk en geniet jij binnenkort ook heerlijk van eigen tuin!  

Geef een reactie