TuinWonen

Een BBQ hoek in de tuin voor mannen: 3 tips

Een BBQ hoek in de tuin voor mannen
1.15KViews

Op een zomeravond is het natuurlijk heerlijk voor de mannen om zich uit te leven achter de BBQ. Met een stoer leren schort het haantje uithangen achter het vuur. Iets wat iedere man graag doet. Toch wil je liever niet dat al die mannen in het midden van je tuin bezig zijn met het BBQ’en. Maak daarom een aparte BBQ hoek in de tuin waar de mannen zich lekker kunnen uitleven zonder dat je daar in de rest van de tuin last van hebt.

1. Kies een mooie plek uit

Om de ideale plek voor een BBQ te kiezen is het verstandig om rekening te houden met de rookvorming. Het is namelijk niet zo slim om een BBQ onder een openstaand raam te zetten. Zeker op een windstille dag verzamelt al deze rook zich in de slaapkamer en dat is alles behalve fijn om in te slapen. Kies daarom een plek in de tuin uit waar de rook vrij spel heeft en niemand tot last is. Vaak is dat aan de achterkant van de tuin, maar in sommige gevallen is daar ook een mooie plek voor aan de zijkant. Dat is per tuin weer verschillend. Kijk daarom kritisch naar je eigen tuin om de allerbeste plek voor een BBQ hoek te bepalen.

2. Zorg voor een veilige ondergrond

Niet iedere BBQ werkt op dezelfde manier, maar dat een BBQ erg heet wordt is altijd een feit. Het is daarom verstandig om een veilige ondergrond te hebben voor je barbecue. Je wilt niet dat een hete barbecue met vlees omvalt omdat de ondergrond niet stabiel genoeg is. Of dat er vonken van de BBQ afvliegen die vervolgens gaten maken in de ondergrond. Zorg er daarom voor dat je stevige en brandveilige ondergrond hebt voor de BBQ hoek. Vaak zijn een paar tuintegels al voldoende om voor een veilige ondergrond te zorgen.

3. Maak een overkapping

Zelfs op een mooie zomerdag kan het in Nederland toch opeens gaan regenen. Dan is het wel zo prettig dat de BBQ lekker overdekt blijft staan. Maak daarom een (kleine) overkapping boven de BBQ waar je lekker je gang kan gaan. Ook is het fijn dat de BBQ kan blijven staan bij slechter weer, zonder dat dit nare roestplekken tot gevolg heeft. Het hoeft geen grote overkapping te zijn, maar slechts een dak waar de BBQ onder kan staan. Wil je wel graag een grote overkapping? Plaats dan LED Solar verlichting zodat je ook bij schemering nog genoeg zicht hebt op de BBQ en er geen ongelukken gebeuren. Houd met een grote overkapping ook rekening met de rook. Je wilt niet dat de rook onder de overkapping blijft hangen terwijl jij bezig bent met het vlees. Dit is niet alleen erg vervelend, maar ook nog eens ongezond.

Hopelijk weet jij na het lezen van dit artikel wat de beste plek is voor een veilige BBQ hoek in jouw tuin. Voor je het weet sta je lekker in de zomer achter de grill een lekkere hamburger voor de rest van de familie te bereiden.

Geef een reactie