InterieurWonen

10 voordelen van keramische terrastegels 3 cm dik

voordelen keramische terrastegels 3 cm dik
4.27KViews

De keramische terrastegel is samen met de natuursteen terrastegel een van de meest gekozen tegelsoorten in Nederland. Door de jaren heen zijn er diverse ontwikkelingen geweest op keramisch vlak. De eerste buitentegel die werd geproduceerd was de keramische terrastegel met een dikte van 2 cm. Daarop volgde diverse ontwikkelingen om het verwerkingsproces zo eenvoudig mogelijk te maken. De keramiek op beton tegel was dé oplossing voor een snelle verwerking. Een keramische terrastegel met een dikte van 2 cm dient verwerkt te worden op gestabiliseerde zand (cement in combinatie met straatzand). De keramiek op betontegel (Geo Ceramica) kan direct op de gele zand verwerkt worden, dit maakt het verwerkingsproces nóg makkelijker. In 2018 werd de massieve keramische terrastegel met een dikte van 3 cm op de markt gebracht. Er zijn intussen een groot aantal fabrieken en merken die keramische terrastegels 3 cm dik in het assortiment hebben opgenomen. Deze terrastegel heeft een groot aantal voordelen. In deze blog zetten wij ze voor je op een rijtje.

1 Eenvoudig te verwerken

De keramische terrastegel 3 cm kan direct op een zandbed van gele zand verwerkt worden. Dit scheelt heel wat arbeidsuren waardoor de verwerkingskosten een stuk lager liggen dan een keramische tegel met een dikte van 2 cm.

2. Licht in gewicht

Een massieve keramische terrastegel met een dikte van 3 cm is lichter in gewicht dan betontegels of keramiek-op-beton tegels met een dikte van 4 cm of 5 cm. Dit is een voordeel bij de verwerking van de terrastegels.

3. Sterker dan andere keramische oplossingen

Keramische terrastegels 3 cm dik zijn massief, dit houdt in dat de tegel voor 100% bestaat uit keramiek. Dit is bij een keramiek-op-beton tegel niet het geval. Deze tegel bestaat uit een betonlaag van 3 of 4 cm dik en een toplaag van 2 cm keramiek. Een massieve keramische terrastegel met een dikte van 3 cm is vele malen sterker dan een betontegel of keramiek-op-beton tegel.

4. 100% vorstbestendig

Een keramische terrastegel 3 cm is door en door keramiek en heeft, in vergelijking tot de andere keramische oplossingen, de laagste wateropname. Dit maakt de terrastegel 100% vorstbestendig.

5. Kleurvast

In tegenstelling tot de meeste natuursteen terrastegels, zijn keramische terrastegels kleurvast.

6. Krasvast

Keramische terrastegels worden gebakken op temperaturen tot 1200 graden en zijn daardoor extreem hard en krassen niet. 

7. Antislip

De antislipwaarde van een keramische terrastegel wordt aangeduid met de R-waarde. Alle keramische terrastegels met een dikte van 3 cm zijn antislip en hebben een R-waarde van minimaal R11.

8. Onderhoudsarm

Keramische terrastegels zijn niet gevoelig voor vlekken en krassen. Daardoor zijn ze eenvoudig in onderhoud. De terrastegels blijven hun oorspronkelijke uitstraling behouden en kunnen schoon gemaakt worden met water en eventueel zeep.

9. Groot assortiment

Het aanbod keramische terrastegels 3 cm is groot. In elke stijl, afmeting en kleur is er een passende tegel te vinden.

10. Uit voorraad leverbaar

Totaaltegel is een van de aanbieders met een uitgebreid assortiment keramische terrastegels 3 cm die uit voorraad leverbaar zijn. Het assortiment bestaat uit terrastegels van diverse fabrieken die een groot aantal stijlen en maatvoeringen aanbieden. In de showtuin van Totaaltegel worden alle typen keramische terrastegels gepresenteerd, waaronder de keramische terrastegel 3 cm dik.

Geef een reactie